Nieuwe Nieuw-Zeelandse kampioen: "Nooit mijn bedoeling om 2 middenvingers te tonen"

di 09/01/2018 - 11:27 Jason Christie kreeg gisteren de wind van voren. Nadat hij zich voor de tweede keer tot Nieuw-Zeelands kampioen wielrennen had gekroond, stak hij 2 middenvingers in de lucht. "Het gebeurde allemaal in een fractie van een seconde, ik bedankte zelfs mijn medevluchters.", zegt hij aan Sporza.

Jason Christie had zich twee jaar geleden al eens tot kampioen van Nieuw-Zeeland gekroond, maar behoorde dit jaar niet tot de topfavorieten. Hij was zeer recentelijk nog ziek en tijdens het nationale kampioenschap tijdrijden eerder deze week was hij gevallen.

Bij de aankomst was hij dan ook door het dolle heen. In een vlaag van opwinding stak hij zijn beide middenvingers in de lucht. "Eentje voor elke nationale zege", laat hij Sporza weten.

Als je mijn emotie ziet op het moment dat ik over de finish kom, weet je dat dit niet met opzet was
Jason Christie

Maar Christie kreeg op de sociale media veel negatieve reacties over zijn gebaar. Hij verweert zich nu.

"Het was nooit mijn bedoeling om mijn middenvingers naar iemand uit te steken. Als je mijn emotie ziet op het moment dat ik over de finish kom, weet je dat ik nooit die intentie had. Het gebeurde allemaal in een fractie van een seconde. Ik heb zelfs mijn medevluchters bedankt achteraf."

"Ik had vooraf ook niet gedacht dat ik kans maakte om te winnen. Maar ik heb slim gekoerst en mezelf in een positie gereden waarin ik kón winnen. Dit was het sterkste deelnemersveld in de geschiedenis van het Nieuw-Zeelandse wielrennen, dus dit is heel speciaal", zegt Christie.