MPCC: "Roepen Sky op om Froome voorlopig te schorsen"

ma 18/12/2017 - 17:04 De abnormale salbutamolwaarden van Chris Froome houden ook de wielerploegen bezig. De beweging voor een geloofwaardige wielersport (MPCC) wil dat Team Sky zijn renner zelf schorst.

"Spanningen wegnemen in het peloton"

Vorige week woensdag maakte de UCI bekend dat Chris Froome tijdens de Vuelta positief getest had op salbutamol. De beste ronderenner van het moment had twee keer zoveel salbutamol (een middel tegen astma) in zijn urine als toegelaten.

"We roepen Team Sky op om zijn renner vrijwillig te schorsen tot het einde van de procedure", zegt de MPCC, de beweging voor een geloofwaardige wielersport.

"Door een voorlopige schorsing kan Sky zich beter focussen op de verdediging van Froome. Het zou ook veel spanningen wegnemen in het wielerpeloton."

Belangrijk detail: Team Sky maakt zelf geen deel uit van de MPCC.

Wat is de MPCC?

De MPCC (voluit "Mouvement pour un cyclisme crédible", of "beweging voor een geloofwaardige wielersport") werd in 2007 opgericht door een aantal wielerploegen om de strijd aan te binden met doping.

De voorbije jaren stapten een aantal teams uit de organisatie, die op dit moment bestaat uit onder meer 7 WorldTour-teams (waaronder Lotto-Soudal) en 20 ProContinentale ploegen.

Leden van het MPCC

WORLDTOUR
AG2R (Fra)
Bora-Hansgrohe (Dui)
Cannondale (VS)
Dimension Data (ZAf)
FDJ (Fra)
Lotto-Soudal
Sunweb (Dui)
 
PROCONTINENTAAL
Androni (Ita)
Aqua Blue (Ier)
Caja Rural (Spa)
CCC (Pol)
Cofidis (Fra)
Cycling Academy (Isr)
Delko Marseille (Fra)
Direct Energie (Fra)
Fortuneo (Fra)
Manzana (Col)
Euskadi (Spa)
Novo Nordisk (VS)
Roompot (Ned)
Sport Vlaanderen-Baloise
UnitedHealthcare (VS)
Willems Veranda's-Crelan
Nippo (Ita)
VitalConcept (Fra)
Wanty-Groupe Gobert
WB-Aqua Protect-Veranclassic