Van Avermaet voor 5e keer op rij Flandrien, Cant is Flandrienne

di 07/11/2017 - 21:17 Greg Van Avermaet heeft de Flandrien gewonnen als beste Belgische wielrenner van het afgelopen seizoen. Sanne Cant won bij de vrouwen. Een primeur, want nooit eerder won een veldrijdster de trofee van Flandrienne.

Van Avermaet klopt Gilbert

De Flandrien is een trofee van de krant Het Nieuwsblad voor de beste Belgische renner van het voorbije seizoen. Een jury van experts stelde een lijst van 5 genomineerden samen, waarna het peloton zelf mocht stemmen.

Vijfvoudig winnaar Greg Van Avermaet haalde het voor Philippe Gilbert (winnaar van de Ronde en de Amstel Gold Race). Oliver Naesen, Yves Lampaert en Thomas De Gendt vervolledigden de top 5.

Het jaar na zijn olympische titel reed "gouden Greg" een dijk van een voorjaar. Hij won niet alleen de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem, maar ook Parijs-Roubaix. Zijn eerste monument. En dat na een voorbereiding die verstoord was door een breuk in zijn kuitbeen.

Cant houdt nipt D'hoore af

Bij de vrouwen greep Jolien D'hoore naast een vierde titel op een rij. Met 1 punt verschil moest ze het hoofd buigen voor Sanne Cant, die in Luxemburg haar eerste wereldtitel veroverde. Daarnaast won Cant in 2017 ook de Belgische driekleur en de Europese titel (vorig weekend).

Vielen ook nog in de prijzen: Chris Froome (Internationale Flandrien), Mathieu van der Poel (Flandrien van het Veld), Julien Vermote (Kilometervreter), Bjorg Lambrecht (belofte), Loran Cassaert (junior) en Milan Fretin (nieuweling).

De winnaars op het gala van de Flandrien

Flandrien van het Jaar 1. Greg Van Avermaet 384 punten
  2. Philippe Gilbert 374
  3. Oliver Naesen 333
  4. Yves Lampaert 249
  5. Thomas De Gendt 235
Flandrienne van het Jaar 1. Sanne Cant 43 punten
  2. Jolien D'hoore 42
  3. Lotte Kopecky 24
Internationale Flandrien 1. Chris Froome (GBr)  
Kilometervreter 1. Julien Vermote  
Flandrien van het Veld 1. Mathieu van der Poel (Ned)  
Belofte 1. Bjorg Lambrecht  
Junior 1. Loran Cassaert  
Nieuweling 1. Milan Fretin  

Tweets van het gala