Toptalent Philipsen krijgt profcontract bij ploeg van Axel Merckx

do 12/10/2017 - 21:03 Jasper Philipsen (19) zal volgend seizoen rijpen bij de Amerikaanse ploeg Hagens Berman Axeon. De beloftevolle Belg won vorig weekend nog Parijs-Tours voor beloften.

Philipsen: "Juiste stap in mijn carrière"

De 19-jarige Jasper Philipsen wordt algemeen beschouwd als het nieuwe Belgische goudklompje voor de klassiekers.

Met winst in Parijs-Tours, de 2e plaats in de Ronde van Vlaanderen en een ritzege in de Baby Giro (foto) was hij als eerstejaarsbelofte een van de smaakmakers dit seizoen.

Omdat de opleidingsploeg van BMC ermee ophoudt, trekt Philipsen volgend seizoen naar de ploeg van Axel Merckx: Hagens Berman Axeon. "Axel heeft veel ervaring met het begeleiden van jonge renners", zegt Philipsen aan Sporza. "Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste stap is in mijn carrière."

"Profcontract, maar we blijven vooral beloftekoersen rijden"

Hagens Berman Axeon is een Amerikaanse ploeg, die vanaf volgend seizoen een ProContinentaal team is. Dat betekent dat Philipsen een profcontract krijgt en dus eigenlijk neoprof wordt.

"Maar we zullen vooral rijden in het beloftecircuit", zegt Philipsen. "Hagens Berman Axeon wordt volgend seizoen procontinentaal, omdat het weer wil deelnemen aan de Tour of California. Dat is belangrijk voor de sponsors. Voor de rest zullen we niet veel tussen de profs rijden."

De Amerikaanse ploeg maakte het nieuws bekend op Twitter