Boonen: "Onderhandel met Quick-Step om iets voor hen te doen"

do 12/10/2017 - 20:21 Tom Boonen (36) geniet al enkele maanden van zijn wielerpensioen. "Ik probeer twee keer in de week een voormiddag vrij te houden om te fietsen, maar dat lukt me niet altijd", zegt de ex-renner van Quick-Step Floors.

Tom Boonen zwaaide na Parijs-Roubaix af. Maar van rustig uitbollen was er de voorbije maanden geen sprake.

"Ik heb wel meer vrije tijd en het leven is anders, maar de dagen zijn nog altijd goed gevuld", vertelde Boonen op de voorstelling van zijn nieuwe boek "Jaren van Bewondering".

"Na mijn carrière wilde ik minstens een half jaar niet te veel 'moeten'. In die zaken heb ik de voorbije maanden wat meer energie gestoken en dat heeft me deugd gedaan. Tot het einde van dit jaar zal dat nog wel zo zijn gangetje gaan. Al is het wel druk."

"Ik probeer twee keer in de week een voormiddag vrij te houden om te fietsen, maar dat lukt me niet altijd. Nu lonkt de toekomst. Ik ben in vergevorderde onderhandelingen met de ploeg (Quick-Step Floors) om voor hen iets te gaan doen. We zien wel hoe dat uitdraait."

"Ik zal geen ploegleider of manager worden"

"Ik wil graag iets doen binnen de ploeg, een vast aantal dagen per jaar wil ik daar niet op kleven. Materiaal testen, een paar mailtjes sturen naar de ingenieurs en een PR-functie vertolken rond de klassiekers, maar ploegleider of manager zal ik niet worden."

"Ik was geen vragende partij om iets voor de ploeg te doen. Ik ben niet op zoek naar een job. Ik wil gewoon graag in de toekomst voor hen dingen blijven testen als zij dat vragen, maar één en ander moet nog gefinetuned worden. Dat zal wel in orde komen."