Van der Schueren: "Valpartij Baugnies roept herinneringen op"

wo 13/09/2017 - 19:49 Ploegleider Hilaire Van der Schueren van Wanty-Groupe Gobert kende een bewogen dag. Hij was aangedaan na de zware val van Jérôme Baugnies. "Je denkt toch aan wat er vorig jaar gebeurd is", toen zijn renner Antoine Demoité overleed na een valpartij in Gent-Wevelgem.

Van der Schueren doet het verhaal van Baugnies' val: "Ik weet niet precies wat er gebeurd is. Ik hoorde op de wedstrijdradio dat Jérôme ten val was gekomen. Naar het schijnt reed hij rechtdoor in een afdaling waar dat niet kon en op die plek stond een paal."

"De klap was redelijk zwaar. Je zag dat hij geblesseerd was aan zijn hoofd en dat hij ook pijn had aan zijn rug. Maar hij verloor nooit het bewustzijn. Hij was in shock, maar wel alert. Het medische team heeft hem meteen goed opgevangen. Hij werd meteen gestabiliseerd."

"Ik was wat aangeslagen"

Baugnies werd met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Luik. "Als een helikopter je komt halen, dan weet je dat het geen gewone valpartij is."

"Dat riep toch meteen weer herinneringen op, ik was wel wat aangeslagen. Je denkt dan toch aan al het voorbije."

"Een beetje later werd Degand aangereden door een auto. Dan denk je toch: "Wat is dat hier allemaal?" Hij was goed in vorm en dan word je gewoon uit koers gereden."

"In het ziekenhuis ontdekte men bij Baugnies een breuk van een borstwervel, die met spoed geopereerd werd. Zijn toestand is stabiel, hij verloor ook nooit het bewustzijn."