Brambilla verlaat Quick-Step voor Trek: "Tijd voor nieuwe uitdaging"

wo 13/09/2017 - 08:39 Trek-Segafredo heeft de komst van Gianluca Brambilla aangekondigd. De 30-jarige Italiaanse klimmer verlaat op het einde van het seizoen Quick-Step Floors na 5 jaar dienst. Brambilla is al de 7e renner die het team van Patrick Lefevere verlaat.

Brambilla werd prof in 2010 en streek in 2013 bij Quick-Step neer. Hij won vorig seizoen een rit in de Giro en de Vuelta en werd onder meer 3e in de Strade Bianche. Dit seizoen kon hij nog geen wedstrijd winnen.

Na vijf jaar dienst bij Quick-Step trekt de Italiaanse klimmer nu naar Trek-Segafredo, de ploeg van onder meer Jasper Stuyven en John Degenkolb. "Ik ben super gemotiveerd om voor Trek te rijden. Ik ben Quick-Step heel dankbaar voor de voorbije 5 seizoenen. Ik heb er heel veel geleerd, maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging."

Brambilla is al de 7e renner die het team van Patrick Lefevere verlaat. Ook Daniel Martin (UAE), Marcel Kittel (Katjoesja), Matteo Trentin en Jack Bauer (Orica), David De La Cruz (Sky) en Julien Vermote (Dimension Data) zoeken volgend seizoen andere oorden op.

De aankondiging op Twitter: