5.000 stadsgenoten van Contador zingen: "Un año más"

wo 13/09/2017 - 09:07 Alberto Contador heeft dinsdag een mooie uitgeleide gekregen in zijn thuishaven Pinto. Duizenden fans wachtten de Spanjaard op en zongen: "Un año más" ("Nog een jaartje extra").

Zondagavond heeft Contador een punt gezet achter zijn wielerloopbaan. Met een ritoverwinning in de op een na laatste etappe en de vijfde plaats in het eindklassement van de Vuelta nam hij afscheid van het publiek.

Dinsdag kreeg Contador in Pinto, waar hij thuis is, een open doekje van zijn stadsgenoten. Met 5.000 waren ze samengetroept onder het balkon van het gemeentehuis om de 34-jarige coureur te bedanken voor bewezen diensten.

"Er is geen beter moment om ermee op te houden", zegt Contador. "Toen ik begon te fietsen had ik 3 dromen: prof worden, de Tour de France rijden en de Tour ooit eens winnen. Alles is uitgekomen, wat kan ik mezelf nog meer wensen?"

Het publiek lustte wel pap van Contadors aanwezigheid en onderbrak hem een paar keer zingend met de slogan "Un año más, un año más, un año más" ("Nog een jaar extra koersen, ...").

Filmpje met de toespraak van Contador:

Sfeer-tweets: