Nibali reed de Angliru op met een breukje in zijn rib

di 12/09/2017 - 17:53 Renners kunnen stevig op hun tanden bijten, dat is algemeen bekend. Vincenzo Nibali heeft zaterdag in de voorlaatste Vuelta-rit na een val in de afdaling voor de Angliru een ribbreukje opgelopen. De Italiaan van Bahrain beet door en hield zijn tweede podiumplaats vast. Een MRI-scan toonde vandaag de breuk. Hij moet enkele dagen rust houden.

Nibali is een meester-daler, maar werd zaterdag toch ook verrast door het natte wegdek op de Alto del Cordal. Hij sprong meteen weer op zijn fiets en begon aan de monsterlijke laatste beklimming van de Ronde van Spanje.

Hij moest Contador, Poels, Froome en Zakarin laten rijden, maar kon de schade beperken. Na zijn ploegmaat Pellizotti finishte hij als zesde op 51 seconden van Contador. Hij hield zo zijn tweede plaats, achter de ongenaakbare Froome, vast met een dikke halve minuut voorsprong op Zakarin.

Vandaag kwam Bahrain met een persbericht dat een scan een microbreukje aan de 7e linkerrib constateerde. "Een paar dagen rust moet volstaan", aldus de teamdokter.