Quinziato hangt zijn fiets aan de wilgen, ook Farrar houdt het voor bekeken

zo 10/09/2017 - 19:04 Manuel Quinziato en Tyler Farrar zijn weldra wielrenner af. De twee mochten in de GP Montréal bij wijze van afscheid starten van op de eerste lijn. Voor Quinziato is het in Canada zelfs de allerlaatste individuele wedstrijd uit zijn carrière. De Italiaan komt nog in actie op het WK tijdrijden voor ploegen en houdt het daarna definitief voor bekeken.

Quinziato maakte het nieuws vandaag zelf kenbaar met een tweet. "Ik ben gezegend met zestien mooie jaren in het profpeloton. Vandaag wordt mijn laatste individuele race. Volgende zondag stop ik na het WK tijdrijden voor ploegen."

De 37-jarige Italiaan van BMC begon zijn carrière in 2001 bij Lampre, na omzwervingen bij Saunier Duval en Liquigas werd hij in 2011 ploegmaat van Greg Van Avermaet bij BMC. Met de Amerikaans-Zwitserse formatie behaalde Quinziato in 2014 en 2015 tweemaal goud op het WK ploegentijdrijden.

Ook Tyler Farrar hangt zijn fiets na dit seizoen aan de wilgen. De Amerikaanse wegkapitein van Dimension Data had nog een contract tot en met 2018, maar heeft nu dus besloten om zijn carrière een jaar vroeger te beëindigen. 

Farrar behaalde zijn grootste successen vooral als sprinter voor Garmin. Net als Thomas De Gendt won hij in elke grote wielerronde minstens één etappe. Drie in de Vuelta, twee in de Giro en eentje in de Tour.