D'hoore vloert Rivera in de Madrid Challenge en volgt zichzelf op

zo 10/09/2017 - 16:19 Jolien D'hoore (Wiggle) heeft voor het 2e jaar op een rij de Madrid Challenge gewonnen. De Belgische kampioene haalde het in een prangende sprint voor Coryn Rivera (Sunweb). Fournier legde in de Spaanse hoofdstad beslag op de 3e plaats.

Het tempo lag meteen erg hoog in de openingsfase. Daardoor slaagde niemand erin om weg te raken, ondanks verwoede aanvalspogingen. Onder meer Kopecky en Demmy Druyts waagden hun kans, maar het peloton gaf hen geen vrijgeleide. De wedstrijd bleef zo erg lang gesloten.

Het was Jasinska die de finale opende met een aanval op 13 kilometer van de streep. Ze nam een voorsprong van een paar hectometers. Bij het ingaan van de laatste ronde sprongen 3 rensters naar haar toe, maar op 4 kilometer van de streep werden ze overspoeld door het peloton, dat gemend werd door Sunweb.

Rivera zette aan op 150 meter van de streep, maar moest toekijken hoe D'hoore uit haar wiel wegkletste. De Belgische kampioene hield een half wiel over op de streep. Rivera moest genoegen nemen met de 2e plaats, Roxane Fournier mocht als 3e mee op het podium.

Uitslag:

  1. Jolien D'hoore - 87 km in 2u02'31"
  2. Coryn Rivera (VS) - allen zelfde tijd.
  3. Roxane Fournier (Fra)
  4. Eugenia Bujak (Pol)
  5. Sheyla Gutierrez (Spa)