Noor Jensen klopt leider Teuns op de streep in Arctic Race

za 12/08/2017 - 18:19 Dylan Teuns is dan toch niet onverslaanbaar. De leider in de Arctic Race leek op weg naar een 2e zege in Noorwegen, maar August Jensen ging hem ultiem nog voorbij. Teuns doet wel een uitstekende zaak in het klassement.

Acht renners, met de Belgen Delfosse en Vallée, maakten deel uit van de vroege ontsnapping, die pas na zo'n 30 km vorm kreeg. Aan de voet van de laatste hindernis van de dag werden de laatste vluchters opgeraapt.

Dylan Teuns hield op de slotklim de touwtjes strak in handen en zette zijn sprint bergop van ver aan, op zo'n 500 meter. Hij leek het te gaan halen, maar op het eind kwam thuisrijder August Jensen nog sterk opzetten. Er kwam een finishfoto aan te pas om de winnaar aan te wijzen. Jensen was in de eerste rit nog tweede na Teuns, nu waren de rollen omgekeerd, goed voor de eerste profzege voor de 25-jarige Jensen.

Morgen eindigt de Arctic Race met een rit in en rond Tromsø. Dylan Teuns kan zijn derde ronde op een rij winnen en als eerste Belg zijn naam op de erelijst van de Noorse rittenkoers zetten.

Uitslag rit 3

 1. August Jensen (Noo) - 186 km in 4u19'05"
 2. Dylan Teuns - zelfde tijd
 3. Dorian Godon (Fra)
 4. Michel Kreder (Ned)
 5. Eliot Lietaer
 6. Quentin Pacher (Fra)
 7. Rein Taaramäe (Est) op 4"
 8. Bjørn Tore Hoem (Noo) - z.t.
 9. Carl Fredrik (Noo)
 10. Jakub Kaczmarek (Pol)

Klassement na rit 3

 1. Dylan Teuns - 12u09'22"
 2. August Jensen (Noo) op 3"
 3. Michel Kreder (Ned) - 17"
 4. Eliot Lietaer - 19"
 5. Alexander Kristoff (Noo) - z.t.
 6. Quentin Pacher (Fra)
 7. Bjørn Tore Hoem (Noo) - 23"
 8. Carl Fredrik Hagen (Noo) - z.t.
 9. Amanuel Gebreigzabhier (Eri) - 29"
 10. Jonas Koch (Dui) - 33"

Wanty-Groupe Gobert getroffen door virus

In de aanloop naar de 3e etappe werd Wanty-Groupe Gobert getroffen door een virus. Tom Devriendt en Brecht Dhaene gingen niet van start en tijdens de rit moest ook Robin Stenuit verstek laten gaan. "Maagproblemen", klinkt het.

Ook Andrea Pasqualon bleef niet gespaard. De Italiaan moest vandaag bijna 4 minuten prijsgeven op de Noorse ritwinnaar Jensen, waardoor zijn algemeen klassement in duigen viel. "Energietekort", volgens ploegleider Jean-Marc Rossignon. "Dit virus komt erg ongelegen. Onze ploeg is gehalveerd en zo konden we het klassement van Pasqualon niet verdedigen. Zondag kan de Italiaan evenwel nog voor de etappe strijden in de slotrit."