Jasper De Buyst snelt naar eerste profsucces in Heiste Pijl

za 03/06/2017 - 17:07 Jasper De Buyst heeft eindelijk zijn eerste profzege op de weg geboekt. De 23-jarige van Lotto-Soudal was in Heist-op-den-Berg de snelste van een kopgroep van 17. Kenny Dehaes en Joeri Stallaert mochten mee op het podium van de Heistse Pijl (1.1).

Na de start in Turnhout hadden we bij het ingaan van de zeven lokale ronden twee grote groepen: 31 renners hadden een halve minuut voorsprong op de rest.

In de tweede lokale ronde van 17 km brak de kopgroep: 17 man raakte voorop. Heel wat veldrijders bevolkten het peloton en die lieten zich opmerken: Wout van Aert, Corné van Kessel, Wietse Bosmans, Lars van der Haar, Laurens Sweeck en Quinten Hermans zaten mee in de beslissende vlucht.

Van de "wegrenners" waren Kenny Dehaes, Jasper De Buyst en Nikolas Maes de bekendste namen vooraan. Het was al snel duidelijk dat de 17 om de zege zouden strijden.

De Buyst: "Eindelijk"

De Buyst kon rekenen op de hulp van zijn ploegmaats Maes en Mertz om alle vluchtpogingen te counteren. Zo raakte ook niemand weg op de laatste keer "berg van Heist". De Buyst, gepiloteerd door Maes, maakte het overtuigend af in de spurt.

De Buyst heeft op de piste natuurlijk al heel wat profzeges geboekt, maar dit was zijn eerste op de weg: "Eindelijk. Ik heb er lang op gewacht. Ik ben dit al een heel jaar aan het najagen. Vandaag liep alles perfect. Juni is een belangrijke maand. Ik probeer door te trekken tot het BK."

Uitslag:

01. Jasper De Buyst, 191 km in 4u08'59"
02. Kenny Dehaes - allen zelfde tijd
03. Joeri Stallaert
04. Corné van Kessel (Ned)
05. Lawrence Naesen
06. Liam Bertazzo (Ita)
07. Wietse Bosmans
08. August Jensen (Noo)
09. Lars van der Haar (Ned)
10. Laurens Sweeck
11. Wout van Aert
12. Mark McNally (GBr)
13. Nikolas Maes
14. Quinten Hermans op 8"
15. Jimmy Janssens - 14"
16. Jacopo Mosca (Ita) - 47"
17. Remy Mertz - z.t.