Gilbert is leerjongen op de piste, maar leermeester in ad fundums

do 20/04/2017 - 08:30 Volgens het panel van Extra Time Koers kan Philippe Gilbert zijn sprint nog wat bijschaven op de piste, maar over het binnenklokken van een pintje bier hoef je hem niets meer te leren. Dit en nog veel meer in deze bundeling van de opvallendste fragmenten.

Gilbert, leerjongen op de piste

Sven Nys heeft goed opgelet in de Amstel Gold Race en de E3 Harelbeke, want hij zag Gilbert twee keer in de fout gaan in de sprint. "Hij was twee keer niet alert genoeg", zegt de ex-veldrijder. "Het is eigenlijk ongelofelijk dat hij de Amstel nog wint."

"Hij zou wat meer op de piste moeten rijden", geeft Jolien D'hoore nog als tip mee. "Voor nog geen duizend euro krijg je hem op de piste", lacht Vannieuwkerke. 

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Gilbert, koning van de ad fundums

"Als je last hebt van je nieren moet je veel drinken." Philippe Gilbert neemt het grapje van Sven Nys ter harte want op het podium van de Amstel Gold Race had hij amper vier seconden nodig om een glas gerstenat in een teug binnen te klokken.

Als we grasduinen in het archief leren we al snel dat Gilbert de koning van de ad fundums is. Jan Bakelants zag hem de avond voor Luik-Bastenaken-Luik in 2011 nog een Duvel drinken. "Niet op zijn gemak, hij goot die echt binnen en de dag nadien won hij."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Ook het panel van Extra Time Koers waagt zich aan een ad fundum

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Sammy Neyrinck volgt Michael Matthews in Amstel: "Hartverscheurend"

Sammy Neyrinck trok een dagje in het spoor van Michael Matthews tijdens de Amstel Gold Race. "Een rollercoaster van zes uur, maar wel de enige wedstrijd waar ik het hele jaar naar uitkijk", vertelt de Australiër. De ontgoocheling was dan ook groot achteraf. "Hartverscheurend."

"Dit maakt sporters mensen", zei Karl Vannieuwkerke. "Ploegen laten vaak camera's toe als er succes is, maar dit zou men veel vaker moeten doen."

VRT ???media.video.type.mz_vod???
VRT ???media.video.type.mz_vod???

Bakelants: "Stalen van Valverde zullen acht jaar in de vriezer liggen"

Alejandro Valverde plantte voor de vijfde keer als eerste zijn vlag bovenop de Muur van Huy. Indrukwekkend? Of moeten we na de zaak-Fuentes nog twijfelen aan de Spanjaard?

"Zolang je niet positief test, ben je geloofwaardig. Vanaf je betrapt wordt, ben je verbrand", zegt Bakelants. "De stalen van Valverde zullen zeker acht jaar worden bewaard in de vriezer."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Het zegegebaar van Kermit de kikker

Onze landgenoot Frederick Backaert werd in de Tro-Bro Leon, de Franse Strade Bianche, geklopt in de spurt. Winnaar Damien Gaudin wist met zijn vreugde geen blijf en dat deed Karl Vannieuwkerke denken aan een groene muppet. 

VRT ???media.video.type.mz_vod???