Maak kennis met de nieuwste Quick Step-raspaardjes, onder wie de “nieuwe” Tony Martin

di 10/01/2017 - 09:38 Morgen vindt de ploegvoorstelling plaats van Quick-Step Floors, dat ook dit jaar weer enkele goudhaantjes aan boord haalde. Sporza legde zijn oor te luister bij Joxean Matxin, de professionele talentscout van Quick Step, die de 3 beloftevolle neoprofs voorstelt.

Enric Mas (Spa/22)

Enric Mas wordt in eigen land beschouwd als de kroonprins in het Spaanse rondewerk. De opvolger van Contador. "Hij is een echte klimgeit, die ook vrij snel is in een sprint van een klein groepje", zegt Quick Step-scout Matxin. "Mas bezit ook veel koersintelligentie en karakter."

Bij de beloften won de talentvolle Spanjaard vorig jaar zware rittenkoersen zoals de Volta ao Alentejo (video) en de Tour de Savoie Mont Blanc. "Mas heeft uithoudingsvermogen en zal in de toekomst zeker een vaste waarde worden in de grote rondes."

Maximilian Schachmann (Dui/23)

De voorbije 2 jaar veroverde Maximilian Schachmann telkens zilver op het WK tijdrijden. "Maar hij is meer dan enkel maar een tijdrijder", zegt Matxin. "Schachmann kan ook een aardig eindje klimmen. Zonder een echte berggeit te zijn, won hij vorig jaar de koninginnenrit in de Italiaanse rittenkoers Valle d'Aosta Mont Blanc."

"Hij legde het hele seizoen lang een bijzondere regelmaat aan de dag en behoorde tot het kruim van de beloftecategorie, samen met ploegmaten Mas en Cavagna, wereldkampioen Halvorsen, Adrien Costa en David Gaudu."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Rémi Cavagna (Fra/21)

Na Julian Alaphilippe is Rémi Cavagna de tweede Fransman die de overstap maakt van de opleidingsploeg Klein Constantia. "Hij beschikt over een enorme motor. Hoewel hij nog heel jong is, denk ik dat hij in de nabije toekomst de vervanger is van Tony Martin."

"Cavagna is gespecialiseerd in het tijdrijden (3e op het EK U23). Maar hij heeft nog een ander handelsmerk: aanvallen in de slotkilometers. Hij kan uitstekend solo rijden. Technisch is Cavagna wel nog niet perfect en het ontbreekt hem ook aan ervaring in waaiers."

De 5 andere nieuwkomers

  • Jack Bauer (NZe/31): Kiwi die 3 jaar geleden zijn tranen de vrije loop liet, nadat hij in de Tour op 100 meter was gestrand van de ritzege. Bauer houdt ook van het Vlaamse werk.
  • Eros Capecchi (Ita/30): Klimmer die zich de voorbije jaren wegcijferde voor Nibali (bij Astana) en Quintana/Valverde (bij Movistar).
  • Tim Declercq (27): Lange Belg die de overstap maakt van Topsport Vlaanderen-Baloise. Declercq is aangetrokken om te beuken op de kasseien en is verliefd op Parijs-Roubaix.
  • Dries Devenyns (33): Keert na 4 jaar terug naar de stal waar hij 5 seizoenen lang vertoefde (2009-2013). Devenyns boekte vorig jaar 5 van 6 zijn profzeges (onder meer de Ronde van België en de Tour de Wallonie).
  • Philippe Gilbert (34): De Belgische kampioen krijgt bij Quick-Step Floors de kans om weer te starten in de Ronde van Vlaanderen. En volgens Lefevere is Gilbert in staat om "Vlaanderens Mooiste" te winnen.