Dopingzondaar Blijlevens krijgt nieuwe kans als ploegleider

di 08/11/2016 - 12:36 Jeroen Blijlevens wordt de nieuwe ploegleider van WM3 Pro Cycling, de wielerformatie met kopvrouw Marianne Vos. De Nederlander werd drie jaar geleden nog ontslagen als ploegleider van Belkin, nadat hij zijn dopingverleden had toegegeven.

Jeroen Blijlevens verzamelde als topsprinter overwinningen in de drie grote wielerrondes, maar gaf achteraf toe dat hij EPO had gebruikt in zijn actieve wielercarrière. Belkin wees zijn ploegleider meteen de deur, want Blijlevens had bij de ploeg een verklaring getekend dat hij nooit verboden middelen had genomen.

WM3 Pro cycling (ex-Rabobank-Liv) geeft Blijlevens een nieuwe kans met een tweejarig contract. "We gaan voor klinkende overwinningen en werken met onze talenten aan een duurzame toekomst. De kampioenen en winnaars van morgen willen we verbeteren en klaarstomen voor het grote werk", klinkt Blijlevens ambitieus.

Marianne Vos (foto) heeft al enkele jaren "heel fijn en professioneel" samengewerkt met Blijlevens. "Mede dankzij hem heb ik grote overwinning binnengesleept en een belangrijke basis gelegd voor de successen die nadien kwamen", zegt de kopvrouw.

"Hopelijk gaan we met WM3 Pro Cycling opnieuw de vruchten plukken van de expertise van Jeroen."