Theuns na tweede plaats: "Ben vooral blij dat ik zo sterk ben"

do 10/03/2016 - 19:12 Edward Theuns is voorlopig de opvallendste Belg in Parijs-Nice. Hij rijgt de sterke prestaties aan elkaar. Vandaag werd hij tweede na Bouhanni, maar lang treuren doet hij niet. "Ik speelde op de verrassing.

Edward Theuns zorgde met zijn tweede plaats voor het beste Belgische resultaat in deze Parijs-Nice, nadat hij in de rit van maandag ook al op 150 meter van de finish was bijgebeend na een late uitval.

Jammer, maar ik hou hier wel een supergoed gevoel aan over. Ik wist al dat de conditie goed was en dat wordt hier nog eens bevestigd.

"Ik ben vooral heel blij dat ik hier zo sterk koers. In de Ronde van de Algarve zat ik nog met twijfels, voelde ik me nog niet zo heel goed, maar het openingsweekend viel dan veel beter mee dan verwacht en nu draait het ook goed. Dat is fijn, goed met het oog op de Vlaamse wedstrijden."

"Ik kwam uit die laatste bocht met iets meer snelheid dan de rest en probeerde meteen een beetje op de verrassing te spelen. Dat heeft me vorig jaar twee keer de zege opgeleverd in een massasprint. De laatste 70 meter komt Bouhanni nog over mij. Ik heb het geprobeerd, maar hij is heel rap."

"Weer dichtbij, maar net niet dus. Jammer, maar ik hou hier wel een supergoed gevoel aan over. Ik wist al dat de conditie goed was en dat wordt hier nog eens bevestigd."

Of ik naar Milaan-Sanremo ga? Neen, normaal niet. Ik ben er ook niet zo mee bezig. Voorlopig focus ik me liever op de Vlaamse klassiekers. Ik denk dat ik nog niet te veel hooi op mijn vork mag nemen en gewoon moet doen wat gepland staat dit seizoen."

De vriendin van Theuns bestierf het bijna van de zenuwen