Vanthourenhout juicht in Maldegem, Van Aert eindigt 6e

wo 03/02/2016 - 16:33 In zijn eerste cross als wereldkampioen heeft Wout van Aert zijn regenboogtrui niet kunnen laten schitteren. Michael Vanthourenhout ging in de Parkcross met de hoofdprijs lopen, zijn eerste zege van het seizoen.

Bij de start waren alle schijnwerpers natuurlijk gericht op wereldkampioen Wout van Aert, die voor het eerst zijn regenboogtrui mocht showen in koers.

Maar Van Aert had last van zijn rug. Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout reden wel op volle oorlogssterkte: ze bundelden voorin vrij snel de krachten. Vanthourenhout schudde Sweeck halfweg van zich af en zong het uit tot het einde.

"Dit is toch een kleine revanche voor mijn WK", glunderde Michael Vanthourenhout na zijn eerste zegebloemen van het seizoen. "Ik eindigde in Heusden-Zolder pas twaalfde en kwam er nooit echt in het stuk voor. Deze zege maakt toch wat goed."

 

Uitslag Parkcross:

01. Michael Vanthourenhout in 59'18"
02. Kevin Pauwels - op 18"
03. Radomir Simunek (Tsj) - 19"
04. Gianni Vermeersch - 20"
05. Laurens Sweeck - 37"
06. Wout van Aert - z.t.
12. Sven Nys - 1'55"
13. Eli Iserbyt - 2'03"

Media-aandacht voor Van Aert bij de start

Het uiteindelijke podium

Cant spoelt WK-kater door bij de vrouwen

Nadat ze afgelopen weekend naast de wereldtitel gegrepen had, heeft Sanne Cant in de Parkcross een beetje revanche genomen. De Belgische kampioene haalde het solo voor de Nederlandse Sophie de Boer en Loes Sels. Jolien Verschueren eindigde vierde.