Geen Omloop van het Houtland in 2016 door Eneco Tour

do 07/01/2016 - 11:39 Lichtervelde moet het dit jaar zonder profkoers stellen. "We kregen een nieuwe datum voorgesteld, maar net dan loopt de jaarmarkt af", vertelt de organisator.

De Omloop van het Houtland (1.1) heeft al sinds 1945 een vaste plek op de wielerkalender. Maar door de kalenderverschuiving houden de organisatoren dit seizoen een sabbatjaar.

"Plots bleek de wielerkalender voor dit jaar hertekend te zijn en vindt van 19 tot en met 25 september de Eneco Tour plaats", vertelt organisator Etienne Denys.

"Lichtervelde stond normaal gezien op 21 september geprogrammeerd. Maar uitgerekend die dag komt de Eneco Tour aan in Ardooie, niet zo ver van Lichtervelde."

"Zowel Ardooie als Lichtervelde liggen in dezelfde politiezone wat sowieso problemen met zich zou hebben meegebracht."

"We kregen uiteindelijk een nieuwe datum voorgesteld: 27 september. Maar net dan loopt in Lichtervelde de jaarmarkt af en is er te weinig tijd om onze aankomstzone van vip-tenten en dergelijke te voorzien."

De volgende editie van de Omloop van het Houtland vindt zo op 20 september 2017 plaats. Vorig jaar gingen de bloemen naar Jens Debusschere, Van Keirsbulck (foto) was de primus in 2011.

2015: Jens Debusschere snelt naar winst in Lichtervelde

VRT vod