Gilbert wint GP Cerami bij terugkeer in peloton

wo 22/07/2015 - 16:56 Philippe Gilbert heeft de GP Cerami gewonnen. Gilbert won de sprint van een uitgedunde groep voor Danny van Poppel en Tom Devriendt. Tom Boonen was vierde. Gilbert bewees hersteld te zijn van het breukje aan zijn onderbeen waardoor hij moest opgeven in de Ronde van Zwitserland.

Een grote groep van zo'n 40 renners reed snel weg van de rest van het peloton. Onder meer Philippe Gilbert, Tom Boonen, Jelle Vanendert, Sean De Bie en Kris Boeckmans waren mee vooraan.

20 kilometer voor het einde versnelden Mathieu van der Poel, Jelle Wallays, Pieter Serry, Yannick Eijssen en Huub Duyn uit de ruime kopgroep. Hun voorsprong liep op tot 30 seconden, maar op een kilometer voor het einde smolt alles weer samen.

In de sprint was Gilbert net iets sneller dan Danny van Poppel. Voor Gilbert is het de derde zege van het seizoen. De GP Cerami was de eerste wedstrijd voor Gilbert na zijn opgave in de Ronde van Zwitserland. Een breuk in zijn onderbeen kostte de BMC-renner zijn deelname aan het Belgisch kampioenschap en de Ronde van Frankrijk. Op de erelijst van de GP Cerami volgt Gilbert Alessandro Petacchi op.

Uitslag GP Cerami:

1. PHILIPPE GILBERT - 211 km in 4u 44'03"
2. Danny van Poppel (Ned) - allen z.t.
3. TOM DEVRIENDT
4. TOM BOONEN
5. Sébastien Turgot (Fra)
6. Christopher Lawless (Eng)
7. ANTOINE DEMOITIE
8. Philipp Walsleben (Dui)
9. Laurent Pichon (Fra)
10. Jeroen Meijers (Ned)
11. VICTOR CAMPENAERTS

13. NIKOLAS MAES - op 6"
14. EDWIG CAMMAERTS - z.t.
16. TOM VAN ASBROECK
 

Gilbert: "Mijn motivatie heeft mijn fysieke achterstand gecompenseerd"

Philippe Gilbert toonde zich na afloop niet alleen tevreden met de zege, maar ook met zijn comeback. "Eerlijk gezegd heb ik nooit zo'n lange periode gekend zonder wedstrijden. Ik had genoeg van alleen maar trainen en was hongerig om opnieuw in competitie te treden."

"Het was de eerste keer dat ik de GP Cerami reed en ik wist niet goed waar ik me aan moest verwachten. Maar mijn motivatie heeft mijn fysieke achterstand gecompenseerd. Ik moet mijn ploegmaats Loïc Vliegen en Dylan Teuns danken voor hun werk onderweg."

"De wind stond driekwart in het nadeel aan de aankomst. Ik deed een eerste inspanning op 300 meter van de finish en een tweede op 100 meter. Ik had juist genoeg over op het einde. Het was een zware wedstrijd, maar ik ben blij dat ik gekomen ben."