Lefevere: "Wil Cavendish niet op de piste zien"

do 21/11/2013 - 10:27 Patrick Lefevere wil niet weten van de piste-plannen van Mark Cavendish. De spurtbom wou deelnemen aan de zesdaagse in Gent, maar stuitte op een njet van Lefevere. "Ik betaal Mark en ik wil hem niet op de piste zien", zegt de manager van OP-QS.

Na twee wereldtitels in de koppelkoers in 2005 en 2008 ruilde Mark Cavendish de piste in voor de weg, maar nu droomt de Brit opnieuw van waar het allemaal begon.

Mark vertelde me dat hij van de Commonwealth Games en de Olympische Spelen in Rio droomt.
Patrick Sercu

"Cavendish wou dit jaar deelnemen aan de zesdaagse in Gent", zegt organisator Patrick Sercu in Het Nieuwsblad. "Maar Lefevere gaf hem daar geen toestemming voor."

"Hij zei dat hij betere prestaties verwacht van Cavendish dan afgelopen seizoen en niet wil dat hij naast de weg nog iets anders doet. Mark vertelde me wel dat hij van de Commonwealth Games (2014) en de Olympische Spelen in Rio (2016) droomt."

"We betalen hem voor de weg en daar moet hij zich op concentreren"

"Het klopt dat ik Mark geen toestemming voor de zesdaagse heb gegeven", reageert Lefevere. "We betalen hem voor prestaties op de weg en daar moet hij zich volledig op concentreren."

PhotoNews

"Op de eerste dag van de Gentse zesdaagse zijn er twee renners gevallen. Wat als Mark één van hen was geweest? Bovendien past dat pistewerk niet in de voorbereiding op volgend seizoen."

OP-QS-renners Iljo Keisse en Nikki Terpstra zijn in het tussenseizoen wel actief op de piste. "Voor hen wil ik de piste gedogen, maar voor Cavendish niet. Zeg nooit nooit, maar dit jaar is het niet gebeurd en volgend jaar zal het ook niet gebeuren."

Wat het extra moeilijk maakt zijn de sponsors van de Britse nationale ploeg. Wanneer Cavendish officiële baanwedstrijden voor Groot-Brittannië wil rijden, zou hij dat met sponsor Sky op zijn borst doen. Bovendien is Pinarello de fietsenleverancier van de Britten.

"Terwijl onze fietsenconstructeur Specialized een forse inspanning voor Cavendish deed. Dus natuurlijk zie ik Mark liever niet op die zwarte fiets zitten. Zolang wij hem betalen, wil ik hem niet op de piste zien. Hij heeft nog genoeg tijd om dat ooit bij een andere ploeg te doen."