Beerschot Wilrijk: "De samenwerking met Marc Brys blijft"

di 31/10/2017 - 14:38 Het ziet ernaar uit dat Marc Brys op het Kiel blijft. KFCO Beerschot Wilrijk zal een van de komende dagen het contract van de coach openbreken. Dat laat de nummer 1 in eerste klasse B weten in een mededeling. Ondertussen praat Beerschot Wilrijk ook met binnen- en buitenlandse investeerders.

Beerschot Wilrijk over:

  • de trainerskwestie: "De samenwerking met Marc Brys blijft en zal eerstdaags verder worden gestipuleerd."
  • buitenlandse investeerders: "Er lopen momenteel verschillende gesprekken waarbij er een absolute garantie bestaat dat de eigenheid van onze club nooit in het gedrang komt."

"Samenwerking zal gestipuleerd worden"

Marc Brys staat of stond de laatste dagen in de belangstelling van KV Kortrijk en KV Mechelen. "Omtrent de trainer is het duidelijk dat bepaalde partijen hun oog hebben laten vallen om hem weg te kapen", klinkt het bij KFCO Beerschot Wilrijk.

"De club heeft hierbij niet stilgezeten en onmiddellijk geanticipeerd op de geruchten. Het is duidelijk dat "ons verhaal" nog niet uitgeschreven is en dat er verschillende hoofdstukken klaar liggen om verder ingevuld te worden. De samenwerking met Marc Brys blijft en zal eerstdaags verder worden gestipuleerd."

Zondag speelt Beerschot Wilrijk om de periodetitel op het terrein van Union. "We als één man op het veld", belooft de cub. "Trainers-spelers-supporters met één helder doel: "together we made and make history". Ons verhaal wordt immers samen geschreven, laat ons dat nooit vergeten.

"Supporters blijven fundament"

Als KFCO Beerschot Wilrijk de eerste periode wint, staat het weer een stap dichter bij promotie naar de hoogste afdeling. Om uit te groeien tot een stabiele eersteklasser is de club op zoek naar extern kapitaal.

"Het bestuur heeft ook voldoende realistisch besef om te weten dat er in het huidige voetballandschap bijkomende investeerders moeten komen om het hoofdstuk 1A in te vullen. Het is onze wens en doel om 1A te halen en daar liefst geen 13 jaar over te doen", knipoogt KFCO naar de buren uit het noorden van de stad.

"Om dit hoofdstuk te kunnen schrijven, lopen er momenteel verschillende gesprekken waarbij er een absolute garantie bestaat dat de eigenheid van onze club nooit in het gedrang komt. In de voetbalwereld komt en gaat iedereen behalve de supporters. Die blijven en zijn het absolute fundament en DNA van een club."

"De club mikt heel duidelijk op een gemengd verhaal van binnenlandse en buitenlandse investeerders, waarbij het enthousiasme van een aantal partijen vandaag heel groot is. Een enthousiasme dat een injectie kan betekenen om de club terug te brengen naar de plaats waar ze thuis hoort. En liefst nog meer."


Marc Brys: