Tubeke ontslaat coach Brouard in degradatiestrijd: "Om schokeffect te creëren"

vr 21/04/2017 - 06:29 Tubeke heeft zijn coach Régis Brouard zijn C4 gegeven. Met nog twee speeldagen in de play-downs van 1B voor de boeg is de club nog niet zeker van het behoud. "We willen een schokeffect creëren"; luidt het op de website. De Zuid-Koreaanse assistent Eun Jung Kim, overgekomen in het zog van de Zuid-Koreaanse investeerders, neemt de sportieve leiding over.

De Fransman Brouard was pas na drie speeldagen bij Tubeke aangekomen als opvolger van zijn landgenoot Thierry Goudet. Brouard miste maar net een ticket voor Play-off II, waardoor Tubeke de play-downs moest spelen.

Daarin leek er geen vuiltje aan de lucht, maar na drie draws en een verlies, vorig weekend met 2-1 bij Lommel, liggen de vier clubs in de play-downs op een zakdoek en loert de degradatie naar het amateurvoetbal om de hoek.

"De doelstelling was om onze plaats in het profvoetbal zo snel mogelijk veilig te stellen. We willen een schokeffect creëren en hebben in overleg met de coach beslist dat hij zijn functie neerlegt."

Morgen ontvangt Tubeke OHL, Cercle Brugge trekt vanavond naar Lommel. OHL en Tubeke hebben 20 punten, Lommel en Cercle 19.