Dury: "Zou ontgoocheld zijn als we zwaar onderuit gaan"

wo 13/09/2017 - 18:06 Francky Dury en Zulte Waregem houden de Belgische eer hoog in de Europa League. "Als we 100 procent zijn en als alles een beetje meezit, dan zijn de kansen fiftyfifty", zegt de trainer van Essevee, dat morgen Nice bekampt.

Zulte Waregem

"Goed gevoel bij de groep"

"We hebben in de competitie al enkele goeie matchen gespeeld. Ik denk dus dat mijn groep een goed gevoel heeft. Dit is een ander niveau dan in België, maar we zijn gemotiveerd", vertelt Francky Dury aan Sporza.

Hoeveel kans maakt Zulte Waregem tegen Nice? "Dat is echt een heel moeilijke vraag. Nice is een knappe ploeg met veel goeie spelers. Het heeft veel mogelijkheden, maar dit is Europa."

"We moeten een beetje geluk hebben. Als we zelf 100 procent zijn, als alles wat meezit en de tegenstander ons misschien wat onderschat of decompressie heeft na die zege tegen Monaco, dan zijn de kansen fiftyfifty."

"Handvat voor volgende wedstrijden"

Zulte Waregem is de enige Belgische vertegenwoordiger in de Europa League. "3 jaar geleden heeft Club Brugge de toon gezet met een sterke Europese campagne. Het jaar nadien was er AA Gent in de Champions League en vorig jaar hadden we de sterke prestaties van Racing Genk en Anderlecht."

"Het is een compliment dat het nu aan ons is. Je hebt een verantwoordelijkheid tegenover voetballend België. Je moet de beker niet willen winnen om Europa dan mee te nemen zoals het is."

"Ik zou ontgoocheld zijn als we zwaar onderuit gaan. Dan neem je dat mee naar de volgende wedstrijden. Ik hoop dat we dit als handvat kunnen meenemen naar de komende matchen."