"Op papier is Nice veel sterker dan Zulte Waregem"

do 14/09/2017 - 12:03 Zulte Waregem begint vanavond aan zijn avontuur in de Europa League. De tegenstander is Nice, de ploeg van Mario Balotelli. Sirik Geffray, kenner van het Franse voetbal en commentator bij Eleven Sport, stelt de Zuid-Franse club aan u voor en wikt en weegt de kansen van de enige overgebleven Belgische ploeg in de Europa League.

"Op papier is Nice veel sterker dan Zulte Waregem"

Nice begon aarzelend aan het seizoen, maar na de 4-0 tegen Monaco lijkt de trein nu toch vertrokken. "Nice heeft een moeilijke zomer gehad door het vertrek van een aantal belangrijke spelers", vangt Sirik Geffray aan bij Sporza.

Op papier is Nice veel sterker als je alleen al naar de namen kijkt. In de oefenwedstrijd tegen AA Gent deze zomer zag je duidelijk dat Nice een paar klassen te sterk was.
Sirik Geffray

"Sterkhouder Seri stond op het punt te tekenen bij Barcelona, maar die transfer sprong op het laatste moment af. Die transferperikelen hebben zeker meegespeeld in de wedstrijden in de CL-voorronde tegen Napoli."

"De ploeg was wat zoekende en ook Balotelli was niet in vorm en kreeg kritiek. Tegen Monaco ging het plots veel beter, met een 4-0 als knap resultaat."

Wat zijn de kansen van Zulte Waregem? "Voor de Fransen is het wel niet de meest sexy verplaatsing, maar op papier is Nice veel sterker als je alleen al naar de namen kijkt."

"In de oefenwedstrijd tegen AA Gent deze zomer zag je duidelijk dat Nice een paar klassen te sterk was. Het zal moeilijk worden voor Zulte Waregem, maar het zijn twee ploegen die willen voetballen en dus kan het zeker een aangename wedstrijd worden."

"Ruimte in de rug van Zulte Waregem wordt de sleutel"

"Nice zal vooral proberen de bal in de ploeg te houden en zelf het spel te maken. Jongens als Seri en Koziello (geschorst tegen Zulte Waregem, red) doen dat het liefste. Het zijn middenvelders die graag de bal hebben en willen voetballen. Het is zeker niet de ploeg die het duel zal aangaan en met lange ballen zal strooien. Zulte Waregem wil dat ook en het is de vraag of Dury zich zal aanpassen of toch van de sterkte van zijn eigen ploeg zal uitgaan."

Waar ligt de sleutel? "Bij Zulte Waregem moeten ze proberen Seri uit de wedstrijd te houden. Ze vergelijken hem vaak met Xavi en die gaf al aan dat hij één van zijn opvolgers bij Barcelona kan zijn. Balotelli is dan weer niet de meest beweeglijke spits, maar de combinatie met de snelle Plea werkt heel goed. Die fungeert als een soort bliksemafleider. De ruimte in de rug van Zulte Waregem wordt de sleutel."