Halve finales Europa League: killers van Belgische clubs tegen elkaar én Ajax-Lyon

vr 21/04/2017 - 13:11 De loting voor de halve finales van de Europa League is vanmiddag uitgevoerd in Nyon. Celta de Vigo, dat Genk wipte, krijgt Manchester United, de beul van Anderlecht, tegenover zich. Dat is een duel tussen de twee overgebleven Belgen: Fellaini-Bongonda. Ajax-Lyon is de andere wedstrijd. De heenmatchen zijn op 3 en 4 mei, de returns op 11 mei.

Hadden Anderlecht en Genk zich geplaatst, dan hadden ze dus - volgens de loting van deze logica - tegen elkaar gespeeld en hadden we een Belgische club in de finale. Maar geen van de twee overleefde gisteren de terugmatch.

United - met Fellaini - heeft van de Europa League een hoofddoel gemaakt, ook al omdat de cup een ticket geeft voor de groepsfase van de Champions League. Met Celta Vigo krijgt de drievoudige Champions League-winnaar de makkelijkste naam.

Ajax speelt voor het eerst een Europese halve finale sinds 1997. De nummer twee in Nederland, die in een fel titelgevecht verwikkeld is met Feyenoord, neemt het op tegen Lyon, de vierde uit Frankrijk.

De finale wordt op 24 mei in Stockholm afgewerkt.

Loting halve finales Europa League

Ajax (Ned) Lyon (Fra) heen: 3 mei terug: 11 mei
Celta de Vigo (Spa) Manchester United (Eng) heen: 4 mei terug: 11 mei

Tweets over loting: