Andre Gomes speelt met twijfels: "Voel me niet goed op het veld"

di 13/03/2018 - 19:40 Andre Gomes zit niet lekker in zijn vel bij Barcelona en is daar nu ook openlijk voor uitgekomen. "Moedig", vindt coach Ernesto Valverde, die het opneemt voor zijn Portugese middenvelder.

Gomes: "Voel me niet goed"

Andre Gomes streek in de zomer van 2016 neer bij Barcelona. Prijskaartje: 55 miljoen euro. Maar de verwachtingen die bij dat prijskaartje horen, kon de Portugees tot nog toe niet echt inlossen.

"Ik voel me niet goed op het veld. Ik heb er geen plezier in. Mijn vrienden zeggen dat ik met de handrem op speel en dat klopt. Ik wil het graag achter mij laten, maar dat lukt niet. Dat is enorm frustrerend", zegt een openhartige Gomes.

"Ik ben een perfectionist en ik heb moeite met fouten maken. Het is een hel geworden voor mij, al is dat misschien wat te hard uitgedrukt. Maar die negatieve momenten beïnvloeden wel mijn spel. Ik denk te veel na. Soms ben ik zo beschaamd over mijn prestaties dat ik mijn huis niet durf te verlaten."

Valverde: "We moeten Gomes helpen"

Ernesto Valverde, de coach van Barcelona, heeft al gereageerd op de uitspraken van Andre Gomes. "Het was heel erg moedig van hem om dat toe te geven", vindt Valverde. "Iedereen heeft onzekerheden en het is erg knap als je daar openlijk voor uitkomt."

"We moeten deze zaken onder ogen durven te zien en ze achter ons laten. Als coach probeer ik vaak met mijn jongens te praten. Ik ben er om mijn spelers te helpen."

"Andre heeft veel kwaliteiten. Hij moet de supporters overtuigen met zijn voetbal en met inzet. Dat geldt ook voor de rest van de ploeg. Ik ben er zeker van dat de andere spelers en de fans hem zullen helpen om hier door te komen."