"Real wou Messi uitkopen voor 250 miljoen euro"

za 13/01/2018 - 18:25 Lionel Messi strijkt bij Barcelona meer dan 100 miljoen euro per seizoen op. Dat blijkt uit documenten van Football Leaks die het Duitse kwaliteitsblad Der Spiegel heeft kunnen inkijken. Daarin staat ook dat de entourage van Messi in 2013 met aartsrivaal Real Madrid gepraat zou hebben.

71 miljoen euro per seizoen + bonussen

Eind november zette Lionel Messi zijn handtekening onder een nieuw contract in Barcelona. Volgens het internetplatform Football Leaks een erg lucratief contract.

De Argentijn zou de eerste voetballer zijn die elk seizoen meer dan 100 miljoen euro verdient. Enerzijds voor zijn prestaties op het veld, anderzijds voor zijn portretrechten.

Het Duitse kwaliteitsblad Der Spiegel heeft de documenten kunnen inkijken. Messi ziet tot en met het seizoen 2020-2021 jaarlijks 71.053.846 euro op zijn bankrekening verschijnen. Daarbovenop kreeg hij een eenmalige bonus van 63,5 miljoen euro. En als Messi zijn contract uitdoet, komt er nog eens 70 miljoen euro bij.

Het is niet de enige bonus die in zijn contract staat. Als Messi 60 procent van de wedstrijden speelt, doet Barcelona er 2 miljoen euro per seizoen bovenop. Eindwinst in de Champions League levert de 30-jarige Argentijn 12.057.513 euro op.

2013: Real biedt 250 miljoen euro

Volgens Football Leaks had Lionel Messi anno 2018 ook voor Real Madrid kunnen voetballen. Vijf jaar geleden zou de entourage van de Argentijnse voetballer onderhandeld hebben met Real Madrid.

De grote rivaal van Barcelona zou bereid zijn geweest om Messi voor 250 miljoen euro uit te kopen. Dat was toen het prijskaartje voor de wereldspeler. Messi koos voor een verlengd verblijf in Barcelona.

Volgens Der Spiegel ontkent Real Madrid het hele verhaal. Ondertussen is in Barcelona de afkoopsom voor Messi wel opgetrokken naar 700 miljoen.

Football Leaks?

Football Leaks is een samenwerking tussen meer dan 50 journalisten uit Europa. Samen doen ze de financiële aspecten uit de voetbalwereld uit de doeken.