Ook Iniesta zegt Spanje wellicht adios na WK

vr 13/10/2017 - 13:34 Andres Iniesta (33) is net als Barcelona-ploegmaat Piqué van plan om een punt te zetten achter zijn carrière als Spaans international. Het WK in Rusland moet zijn laatste grootste afspraak worden.

"Ik ben realistisch genoeg", vertelt Andres Iniesta in een interview met Catalan Sport. "De kans is groot dat het WK in Rusland mijn laatste grote afspraak met de nationale ploeg is."

"Ik hoop dat de komende maanden alles gunstig verloopt zodat ik in Rusland van de partij kan zijn. Hoe het daarna verder moet, zal ik dan evalueren."

Ook Gerard Piqué is van plan om na de Wereldbeker te stoppen als Spaans internationaal. Als rasechte Catalaan heeft hij een haat-liefdeverhouding met de nationale ploeg.

Held van de WK-finale in 2010

Andres Iniesta maakte in 2006 zijn debuut voor zijn land en heeft momenteel 121 caps en 13 doelpunten achter zijn naam staan. 

Hoogtepunt van Iniesta's interlandcarrière is tot dusver de wereldtitel van 2010 in Zuid-Afrika. De sterkhouder van Barcelona besliste de finale tegen Nederland met een doelpunt in de verlengingen (1-0). In 2008 en 2012 won hij ook het Europees kampioenschap met Spanje.


Andres Iniesta: