PSG-voorzitter in nauwe schoentjes: verdacht van gesjoemel tv-rechten

do 12/10/2017 - 16:17 Het Zwitserse gerecht heeft een onderzoek geopend naar PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi en Jérôme Valcke. Ze worden ervan verdacht gesjoemeld te hebben met de tv-rechten voor het WK voetbal.

De Qatarees Nasser Al-Khelaïfi is de voorzitter van de Franse topclub PSG , maar hij is ook directeur van het Qatarese mediabedrijf beIN Media.

De speurders onderzoeken of hij en Jérôme Valcke (foto) het op een akkoordje gegooid hebben. Valcke (ex-secretaris-generaal van de FIFA) zou volgens het gerecht "voordelen" ontvangen hebben van Al-Khelaïfi in verband met de verkoop van tv-rechten voor de wereldkampioenschappen van 2026 en 2030.

Een "business man", van wie de identiteit niet bekend is, zou Valcke dan weer steekpenningen gegeven hebben voor de WK-toernooien van 2018, 2022, 2026 en 2030.

Belga

Valcke ook al beschuldigd van zwendel met WK-tickets

De advocaat van Jérôme Valcke heeft ondertussen gereageerd: "Mijn cliënt heeft helemaal niets te maken met de aanklachten waarvan hij beschuldigd wordt."

Het is wel niet de eerste keer dat Jérôme Valcke in een slecht daglicht komt te staan. Eerder dit jaar werd de Fransman al voor 12 jaar geschorst door de Ethische Commissie van de FIFA.

Valcke, die van 2007 tot en met 2015 de rechterhand was van Blatter bij de FIFA,  werd beschuldigd van zwendel met WK-tickets en uitzendrechten voor het WK van 2014. Ook zou hij bewijsmateriaal vernietigd hebben.

De Beroepscommissie van de Wereldvoetbalbond bracht de schorsing nadien terug naar 10 jaar, maar Valcke tekende opnieuw beroep aan bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS).