Sky schorst Carragher tot eind van seizoen: "In zomer beslissen over toekomst"

wo 14/03/2018 - 18:32 Het spuwincident met Jamie Carragher zit Sky Television hoog. De oud-verdediger van Liverpool, nu analist voor Sky, is geschorst tot het einde van het seizoen. In de zomer beslist de Britse tv-zender definitief over de toekomst van Carragher.

De beelden gingen de hele wereld rond. Carragher, die zijn ganse carrière voor Liverpool voetbalde, spuwde na Manchester United-Liverpool (2-1) vanuit zijn auto door het openstaande raam van een auto naast hem. Daarin zat een United-fan die hem uitdaagde en zijn 14-jarige dochter, die de volle laag kreeg. De dochter filmde het hele gebeuren.

Carragher bood meteen zijn excuses aan aan de betrokken familie en Sky. Hij zei dat hij plots zijn kalmte verloor. "Daar zijn geen excuses voor. Het was wangedrag. Het is iets dat ik nooit eerder gedaan heb en nooit meer zal doen."

"Voor begin van nieuwe seizoen samenzitten met Carragher"

De ex-international zal wel nog even op de blaren moeten zitten. Sky verspreidde een persbericht, waarin het Carraghers schorsing tot eind dit seizoen aankondigt.

"Jamie nam de totale verantwoordelijkheid van wat er gebeurd is op zich. Wij willen er zeker van zijn dat hij de nodige hulp krijgt opdat dit niet herhaald wordt. Voor het begin van volgend seizoen zullen we met Jamie om de tafel zitten om te bekijken of hij al dan niet zijn plaats binnen onze groep weer kan innemen."