Guardiola: "Agüero keert zaterdag misschien terug, Kompany zeker niet"

vr 13/10/2017 - 15:19 Manchester City ontvangt morgen Stoke City. Thuiscoach Pep Guardiola zei op de persmeeting vooraf dat Vincent Kompany nog altijd geblesseerd is. De Argentijn Sergio Agüero is weer fit genoeg na zijn ribbreuk.

Agüero brak eind september zijn rib bij een ongeval met een taxi, nadat hij op een vrije dag een concert had bijgewoond in Amsterdam. Agüero was goed aan het seizoen begonnen met 6 competitiegoals in 6 duels.

Agüero trainde dinsdag voor het eerst. Guardiola: "Sergio heeft zijn eerste trainingssessie goed verteerd. Hij zou zaterdag wel eens zijn terugkeer kunnen vieren."

"Vincent zal zelf laten weten wanneer hij klaar is"

Kompany is nog niet klaar voor de dienst. De Rode Duivel blesseerde zich eind augustus aan zijn kuit in de 9-0 tegen Gibraltar. "Hij is nog steeds geblesseerd", gaf Guardiola mee. "Hij boekt vooruitgang, maar is nog niet beschikbaar. Vincent zal ons zelf laten weten wanneer hij opnieuw klaar is."

De twee Manchesters staan samen op kop na 7 speeldagen met 19 punten. Sinds eind augustus won City al zijn wedstrijden in alle competities.