BBC-journalist: "Als Guardiola nú over toekomst Kompany moet beslissen is het njet"

vr 21/04/2017 - 10:52 Vincent Kompany speelde zich de voorbije weken opnieuw in de harten van de fans, maar denkt City-coach Guardiola daar hetzelfde over? BBC-journalist Simon Stone denkt dat Kompany zich de komende weken moet bewijzen. Dat zijn lichaam het nog aankan én dat hij past in de speelstijl van Guardiola.

"Het is fantastisch voor Manchester City dat Vincent Kompany terug is. Hij is een anker voor de spelers rond hem en het team speelt met meer gemak als hij meedoet."

"City heeft veel goeie spelers, maar het mist een leider, zeker in de verdediging. Otamendi en Stones moeten zich toch vooral op hun eigen prestatie concentreren."

Maar is Guardiola geen fan van Kompany omdat hij zo blessuregevoelig is of omdat hij niet bij zijn speelstijl zou passen? Want toen Kompany wél fit was, speelde hij ook niet altijd.
Simon Stone (BBC)

Betekent dit dat Kompany nog een toekomst heeft bij City, ook volgend seizoen? "Op dit moment weten we dat niet. In het begin van het seizoen deed het verhaal de ronde dat Guardiola geen fan is van Kompany, ook al is hij naar de buitenwereld altijd heel complimenteus voor hem."

"Maar is Guardiola geen fan van Kompany omdat hij zo blessuregevoelig is of omdat hij niet bij zijn speelstijl zou passen? Want toen Kompany wél fit was, speelde hij ook niet altijd. Wellicht kennen we pas het antwoord op deze vraag als Kompany 15 à 20 matchen op een rij beschikbaar is."

"Als Guardiola nu zou moeten beslissen over de toekomst van Kompany, dan zal het ongetwijfeld een negatieve beslissing zijn. Want hij zal geen risico durven te nemen met hem."

"Als hij maar 8 matchen op een seizoen kan spelen, kun je je defensie niet rond hem bouwen. Kan het lichaam van Kompany het aan om voor een club te spelen die én voor de titel in Engeland gaat én wil scoren in Europa?"

"De fans houden hun hart ook vast: valt hij straks weer na een halfuur uit?"

Bij de fans is Vincent Kompany wel nog altijd bijzonder populair, omdat hij de drijvende kracht was van Manchester City bij hun laatste twee titels. "Maar de fans twijfelen toch ook of Guardiola nog wel op hem kan rekenen. Ze houden hun hart nog altijd vast. Wie zegt dat hij zondag in de halve finales van de FA Cup niet opnieuw na een halfuur gewisseld moet worden?"