Klopp: "Origi was heel belangrijk tegen West Bromwich, hij is op de goede weg"

do 20/04/2017 - 17:09 Sinds de blessure van Mané bij Liverpool krijgt Divock Origi weer volop zijn kans van Jürgen Klopp om zich te bewijzen. De Rode Duivel startte sindsdien in alle wedstrijden en beschaamt het vertrouwen van de Duitse trainer niet. "Hij is op de goede weg op dit moment, dat zie ik aan alles op de training."

Sadio Mané, de topschutter van Liverpool, viel uit in de stadsderby tegen Everton op 1 april. Origi mocht hem vervangen en bedankte Klopp met een doelpunt. De Rode Duivel was meteen vertrokken voor een reeks basisplaatsen achter elkaar en de Duitse coach is tevreden over hem.

Ik hoef hem geen twintig keer advies te geven. Ik kan hem zijn ding laten doen, want hij speelt goed.
Jürgen Klopp

"Origi kan voortbouwen op de laatste wedstrijd tegen West Bromwich. Ik hoef hem geen twintig verschillende adviezen te geven. Integendeel, nu kan ik hem zijn ding laten doen, want hij speelt goed."

"Het was geen spectaculaire match, maar hij hield de bal bij momenten heel goed bij tegen de stugge verdediging van West Brom. Dat was niet makkelijk en hielp de ploeg heel hard."

"Een aanvaller leeft natuurlijk van offensieve acties. Origi had een of twee kansen en was betrokken bij twee of drie andere goeie acties."

Vorig seizoen was Origi ook goed in vorm tijdens dezelfde periode, maar toen viel hij geblesseerd uit. "Hij had tijd nodig om het niveau weer te halen, maar we moeten er alles aan doen om de regelmaat nu te behouden in zijn prestaties. Op dit moment is hij op de goede weg. Dat zie ik aan alles bij hem, zeker op training", besluit Klopp.

Tweet: