Matchwinnaar De Bruyne blesseert zich aan zijn knie

wo 27/01/2016 - 22:36 Kevin De Bruyne heeft een op het eerste gezicht zware knieblessure opgelopen in de halve finales van de League Cup. Hij kermde het uit van de pijn en werd met een draagbaar van het veld gedragen. Coach Pellegrini is optimistisch: "Het zijn niet de kruisbanden."

Kevin De Bruyne moest in de terugmatch van de halve finales tegen Everton oorspronkelijk toekijken vanaf de bank. Pas iets voorbij het uur, bij een 1-1-tussenstand, gooide City-coach Pellegrini onze landgenoot in de strijd.

De Bruyne deed de wedstrijd meteen kanten in het voordeel van City. Na een pass van Sterling, die al dan niet buiten liep met de bal, trapte De Bruyne de 2-1 binnen. De Rode Duivel stond op dat moment nauwelijks twee minuten op het veld.

Tien minuten later trok De Bruyne City helemaal over de streep met een heerlijke assist voor Agüero, die de 3-1 binnen kopte. Extase in het Etihad Stadium, maar die maakte in de slotfase plaats voor een ingetogen sfeertje.

Want ondanks de kwalificatie voor de finale, was de mogelijk zware blessure van De Bruyne wel een serieuze domper op de vreugde van de City-fans. De Rode Duivel blesseerde zijn rechterknie toen hij schijnbaar met zijn voet in het gras bleef steken en zijn knie verdraaide.

De Bruyne schreeuwde het uit van de pijn en werd enkele minuten verzorgd op het terrein. Hij werd even later afgevoerd op een draagbaar, het is afwachten wat de diagnose is. Coach Pellegrini blijft er alvast rust bij: "Het is wachten op morgen, maar ik ben optimistisch dat hij niet het hele seizoen out zal zijn, want zijn kruisbanden zijn niet geraakt. De dokter denkt aan de mediale band, maar hij is niet zeker."

Everton-doelman verontschuldigt zich bij De Bruyne