België-killer Horst Hrubesch komt aan het roer van Duitse dames

di 13/03/2018 - 11:22 De Duitse voetbalbond heeft de bondscoach van het nationale dameselftal ontslagen na tegenvallende resultaten. Steffi Jones wordt vervangen door Horst "Das Kopfball-Ungeheuer" Hrubesch (66). Die spits nekte België in de finale van het EK 1980.

Jones out, Hrubesch in

Jones betaalt het fiasco in de SheBelieves Cup begin maart in de Verenigde Staten cash.

Duitsland - tweevoudig wereldkampioen en acht keer Europees kampioen - was vierde en laatste geëindigd in dit vriendschappelijke toernooi, met de beste vier uit de wereld. Ze vergaarden slechts één punt uit drie matchen. 

Daardoor werd Jones aan kant geschoven en vervangen door de man met de klinkende naam van Horst Hrubesch.

België-killer

Hrubesch, die aangesteld wordt als interim, leidde de Duitse  mannelijke beloften  naar de finale van de Olympische Spelen in Rio, waar ze strandden tegen Neymars Brazilië.

Als speler vergaarde Rubesch in de jaren '80 veel faam in de Bundesliga bij Hamburg. De spits speelde twee seizoenen bij Standard Luik en scoorde er 17 doelpunten in 43 duels.

In België is "het kopbalmonster" vooral ook berucht voor zijn twee goals in de EK-finale tegen de Rode Duivels. Na de 2-1 keerden die met zilver terug uit Italië.

WK Frankrijk 2019

Het Duitse dameselftal moet in april nog twee kwalificatiewedstrijden afwerken op weg naar de Wereldbeker 2019 in Frankrijk, tegen Tsjechië en Slovenië. Duitsland staat momenteel aan de leiding in zijn groep met drie overwinningen uit vier wedstrijden.

Hrubesch nekt België in finale tegen West-Duitsland op het EK 1980

VRT ???media.video.type.mz_vod???