PAOK-voorzitter: "We worden gegijzeld door de zieke voetbalwereld"

di 13/03/2018 - 14:20 Ivan Savvidis heeft zijn excuses aangeboden. De voorzitter van PAOK stapte zondag met een pistool het veld op tijdens de turbulente slotminuten van PAOK-AEK Athene. "Ik had niet het recht om op die manier op het veld te stappen", zegt Savvidis.

"Ik blijf vechten voor een rechtvaardige sport"

"Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan de supporters van PAOK en het internationale voetbal", begint de mededeling van PAOK-preses Ivan Savvidis.

"Ik had niet het recht om op die manier op het veld te stappen. Die emotionele reactie kwam er na de recente gebeurtenissen in het Griekse voetbal en de onaanvaardbare zaken aan het einde van deze wedstrijd."

"Ik wou enkel onze supporters beschermen. Geloof me, ik wou geen verhaal halen bij de scheidsrechter en ik heb zeker niemand bedreigd. Maar wij worden gegijzeld door deze zieke voetbalwereld. Ik blijf vechten voor een rechtvaardige sport."

Wat is er allemaal gebeurd?

PAOK Saloniki scoorde tegen AEK Athene in de 90e minuut de 1-0. Maar de scheidsrechter keurde de treffer, die PAOK aan de leiding zou brengen, af wegens buitenspel.

Dat was absoluut niet naar de zin van het bestuur van PAOK, dat op het veld bij de ref verhaal ging halen. Ivan Savvidis, de Grieks-Russische voorzitter van de ploeg uit Thessaloniki, droeg hierbij een holster met pistool. Bekijk hier nog eens de beelden.