VIDEO: Nieuwe mascotte Rode Duivels uitgebroed, het is een... rode duivel

wo 14/03/2018 - 14:55 Op het Muntplein in Brussel is vandaag de nieuwe mascotte van de Rode Duivels voorgesteld. De mascotte werd "Red" gedoopt en zal in het oefenduel met Saoedi-Arabië zijn debuut maken.

Dankzij de medewerking van 1.500 supporters werd "Red" de voorbije dagen op het Muntplein geïnstalleerd in een gigantisch ei. Bij een gebrek aan een beter alternatief vond de onthulling van de mascotte vandaag plaats onder begeleiding van Stromae's "Ta fête".

Benjamin Goeders, marketing manager van de Belgische voetbalbond, gaf een woordje uitleg bij de "uitbroeding" van de mascotte: "Red moet de schakel worden tussen de spelers, supporters en bij uitbreiding alle Belgen. Hij zal op een blije en positieve manier de Duivels overal begeleiden."

Red treedt zo in de voetsporen van "Diabolix", de legendarische en unieke mascotte van de Rode Duivels in de jaren '80 en '90.

Trotse Hermant: ongelooflijk avontuur

De mascotte is gecreëerd door Arnaud Hermant. Na een wedstrijd tussen meer dan 3.000 deelnemers werd zijn ontwerp door de supporters als beste naar voren geschoven.

De 36-jarige grafische ontwerper stak zijn trots niet onder stoelen of banken: "Het is fantastisch deel te mogen uitmaken van dit ongelooflijke avontuur."

De nieuwe mascotte zal niet alleen de Rode Duivels, maar álle nationale voetbalelftallen vertegenwoordigen. Ook de Red Flames en de nationale jeugdploegen hebben er dus een nieuwe mascotte bij.