Francky Dury na Waregem nu ook ereburger van Zulte: "Geweldige erkenning"

wo 14/03/2018 - 12:23 De gemeente Zulte heeft Francky Dury en Willy Naessens beloond voor hun werk bij Zulte Waregem met het ereburgerschap. De coach en de voorzitter vormen al jarenlang een succesvolle tandem bij de club.

Francky Dury was al tot ereburger benoemd door Waregem, maar nu viel hem diezelfde eer te beurt bij het naburige Zulte. Samen met voorzitter Willy Naessens werd hij gisteren op het gemeentehuis in de bloemetjes gezet door burgemeester Simon Lagrange.

Ik vind dit een compliment, zeker ook voor de club
Francky Dury

"Francky en Willy hebben een uniek verhaal geschreven in het Belgische voetbal, een verhaal dat onze gemeente op de voetbalkaart heeft gezet", zei de burgemeester.

"Geen enkele trainer en voorzitter in België kunnen zeggen dat ze samen zovele jaren lang zo'n verhaal hebben geschreven als Francky en Willy."

"Ik vind dit een geweldige erkenning", sprak Dury. "Het is een compliment, zeker ook voor de club. Hopelijk kunnen we volgend jaar met Zulte Waregem weer meedoen voor een groot succes. Want dat is toch ook belangrijk voor de uitstraling."