Bondsparket laat vervolging van Mpoku en Standard vallen

di 13/03/2018 - 12:16 Paul-José Mpoku en Standard moeten vanmiddag niet voor de Geschillencommissie van de KBVB verschijnen. Het bondsparket laat de aanklacht die er kwam na de felle reacties tegen ref Boucaut in Standard-Club Brugge om procedureredenen vallen.

Standard

De topper in Luik tegen de competitieleider eindigde op 1-1. Ref Boucaut had het niet makkelijk, de partij zorgde voor enkele discutabele fases. Zo vond Mpoku dat de Brugse gelijkmaker niet had mogen vallen na een voorafgaande fout.

Na het laatste fluitsignaal spurtte Mpoku naar Boucaut om hem dat nog eens stevig in te peperen. Voor die actie riep het bondsparket hem vandaag op. Standard moest ook verschijnen om zich te verantwoorden voor het te felle gedrag van zijn spelers tegenover de scheidsrechter.

Voor Mpoku was het bang afwachten, want de middenvelder had van een vorige veroordeling nog een voorwaardelijke match openstaan. Bij een nieuwe sanctie had hij mogelijk enkele matchen moeten missen van het begin van Play-off 1. Maar club en speler kunnen dus opgelucht ademhalen.

Bondsparket: "Geen getekende dagvaarding"

Het bondsparket geeft mee waarom het inbindt. Dat hangt samen met de beslissing van de Geschillencommissie Hoger Beroep rond het racismedossier van Club Brugge. Dat werd toen vrijgesproken door een procedurefout.

"Er wordt van het bondsparket nu verwacht dat we een getekende dagvaarding neerleggen bij de griffier. Dat is nieuw. De vervolging van Standard en Mpoku is nog niet op die manier gebeurd", zegt bondsprocureur Marc Rubens. "Het heeft dus weinig zin om de vervolging door te zetten."

Tweet Standard: