Degryse: "Ofwel is Verdier ook verdacht, ofwel is hij slechte spits"

di 13/03/2018 - 10:16 Na de degradatie van KV Mechelen schoof Nicolas Verdier, door Eupen uitgeleend aan KVM, de schuld in de schoenen van Moeskroen, dat "de regels van de JPL niet gerespecteerd heeft". Marc Degryse had er in Extra Time grote bedenkingen bij dat uitgerekend Verdier dit zo poneerde.

KV Mechelen Eupen Moeskroen

De vraagjes voor centrale gast Dennis van Wijk:

  • Heb je de volledige wedstrijd tussen Eupen en Moeskroen al bekeken? Ja
  • Dacht je bij de 2-0 in Mechelen en 0-0 in Eupen dat het toch nog fout kon lopen? Ja
  • Vind je het doelsaldo een correct criterium om degradatie te bepalen? Ja
  • Je wordt vooral ingeschakeld als crisistrainer. Stoort je dat? Neen
  • Zondag twijfelde je aan het voortzetten van je trainerscarrière. Is dat vandaag nog zo? Ja
  • Hebben makelaars te veel invloed in het Belgische voetbal? Ja. En niet alleen in het Belgische voetbal
  • Kan Bandé volgend seizoen al een basisplaats afdwingen bij Ajax? Ja
  • Als Moeskroen volgend seizoen in degradatienood zit, mogen ze je dan bellen? Neen
VRT ???media.video.type.mz_vod???

"Ofwel is Verdier ook verdacht, ofwel is hij een slechte spits"

Na de 4-0 in Eupen-Moeskroen en de late comeback van Eupen spuwde KV Mechelen-spits Nicolas Verdier zijn gal over de attitude van Moeskroen. "Ik denk dat dit scenario een gebrek aan respect is ten opzichte van het profvoetbal. Het bevuilt het imago van Moeskroen. 0-0 tot de 70e minuut en dan maakt Eupen er 4 in 20 minuten: ik vind dat echt schandalig", zei Verdier.

Marc Degryse pikte erop in: "Iedereen van KV Mechelen had het recht om te zeggen dat dit verdacht is, behalve Verdier. Want Verdier had zondag zelf 2 of 3 doelpunten kunnen maken. Hij schoof bij een eerste goeie kans de bal naast een leeg doel. Ofwel is dat ook verdacht, ofwel is hij gewoon een slechte spits. Het zou kunnen dat het het tweede is."

"Hij zou beter zelf voor de spiegel gaan staan. Hij heeft dit seizoen 1 keer gescoord, met Eupen tegen KV Mechelen! Eupen heeft Verdier naar Mechelen gestuurd, als versterking voor KV. Eupen heeft die Japanner Toyokawa genomen en die heeft er 3 gescoord tegen Moeskroen. Dat is het verschil."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

"Net voor het einde moeten invallen is een vernedering"

Jan Mulder koos Amin Younes als zijn moment van de week. "De coach van Ajax, Ten Hag, roept Younes van de bank om nog een paar minuten in te vallen en die weigert dat. Wel, Younes is voor mij een all time-hero. Al zal de trainer van Ajax het niet met me eens zijn."

"Dit zijn vernederingen! Iemand op het einde van de wedstrijd nog 20 seconden laten meedoen... Die trainer zei dat die wissel een halve minuut voor tijd een beloning was voor Younes zijn goeie werk op training. Dat kan toch niet? Kan het nog misselijker?"

Dennis van Wijk nam het op voor de coach van Ajax: "Vergeet niet dat Younes meer dan een miljoen euro verdient. Dan zou ik toch 20 seconden invallen. Dit is geen vernedering. Je bent prof en moet werken voor de club die je betaalt."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

"Later het veld opkomen was een tactiek"

Opvallend: bij het begin van de tweede helft in KVM-Waasland-Beveren stonden de spelers van Waasland-Beveren al op het veld terwijl die van KV Mechelen nog in de kleedkamer zaten (of in de catacomben stonden). 

Dennis van Wijk: "Wij wilden eigenlijk later starten dan Eupen. We hadden naar tv zitten kijken, maar het heeft ons absoluut niet geholpen. Als trainer stippel je een bepaalde tactiek uit, maar we hebben er dus niet van kunnen profiteren."

"In Engeland gaat het trouwens wel meer zo. De bezoekers gaan eerst het veld op. De thuisploeg wacht nog een minuutje, het publiek begint te roepen en dan komen die jongens het veld op. Ik wil maar zeggen: ik vind het normaal dat de thuisploeg als tweede naar buiten komt."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Kijk naar Extra Time op vrtnu.be

U kunt de volledige uitzending van Extra Time bekijken door op deze link te klikken