Van Wijk: "Ik hou WhatsApp-berichten van Chinese eigenares Roeselare bij als bewijs"

di 13/03/2018 - 07:30 Voor Dennis van Wijk was het een turbulent seizoen. "Bij Roeselare werd ik ontslagen omdat ik een bepaalde speler niet wou opstellen", zegt de huidige KV Mechelen-coach in Extra Time.

Van Wijk: "Ontslagen omdat ik niet meeging in project"

Dennis van Wijk twijfelt of hij nog wil voortdoen als trainer. Naast de degradatie van KV Mechelen moest hij dit seizoen ook 2 keer zijn postje als hoofdcoach verlaten in 1B. Bij OH Leuven en Roeselare.

"Omdat die clubs in handen zijn van buitenlandse handen, spelen er andere belangen", zegt Van Wijk. "De Chinese eigenares van Roeselare vroeg mij in heel mooi Engels om een bepaalde speler 45 minuten te laten spelen, want ik moest denken aan het project."

"Maar welk project? In elk geval geen project dat ten goede komt van het Belgisch voetbal. Ik ging daar niet in mee en dat kostte me mijn job bij Roeselare. Ik werd op staande voet ontslagen."

"Je moet alles sparen, anders krijg je de strontkar over je heen"

"Dan heb ik nog het geluk dat alles met WhatsApp wordt gecommuniceerd, zodat ik nog bewijzen heb van wat die Chinese eigenares me gezegd heeft", zegt Van Wijk.

"Want anders verklaren de mensen mij voor gek, ze zeggen: “Dat kan toch niet waar zijn”. Je moet alles sparen als coach, ook WhatsApp-berichten, want anders krijg je de strontkar over je heen uit alle hoeken."

Bij OH Leuven was het een ander verhaal. "Daar moest ik ondanks de successen een stap opzijzetten, omdat de technische directeur van Leicester zijn maatje wou belonen door hem hoofdcoach te laten worden."