Van Wijk: "We mogen in België niet afglijden naar Cypriotische toestanden"

ma 12/03/2018 - 22:46 KV Mechelen-coach Dennis van Wijk gaf in Extra Time zijn mening over de afgelopen degradatiestrijd. "Ik was coach bij Bergen en Charleroi en ik weet wat daar leeft", zegt Van Wijk.

Van Wijk: "Wist dat 2-0-zege of 3-0 niet zou volstaan"

Dat Eupen gisteren 3 keer scoorde in 7 minuten en zich redde, blijft voor verontwaardiging zorgen in de Belgische voetbalwereld. KV Mechelen-coach Dennis van Wijk had een voorgevoel dat het een vreemde slotspeeldag zou worden.

"Ik heb over heel België gewerkt, in alle provincies", zegt Van Wijk in Extra Time. "Ik was coach bij Bergen en Charleroi en ik weet wat er leeft. Ik heb er veel dingen gehoord. Dus vooraf had ik het gevoel dat een 2-0-zege of 3-0 niet zou volstaan voor ons."

"Ik kan niemand met de vinger wijzen, maar ik had er een gevoel over. En ik neem aan dat jullie (de andere gasten in Extra Time) dat gevoel ook wel hadden gisteren."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

"Moeskroen zorgt net als vorig jaar voor slechte smaak in de mond"

7 weken geleden voorspelde Van Wijk na zijn 0-2-nederlaag tegen Moeskroen dat Eupen nog veel punten zou pakken. "Kijk eens naar de programma's en de connecties", zei Van Wijk toen, waarna hij ook verwees naar de controversiële zege van Moeskroen tegen Kortrijk vorig seizoen.

"Vorig jaar hadden we ook al een slechte smaak in de mond bij Moeskroen", zegt Van Wijk nu in Extra Time. "En nu hebben we ook een slechte smaak in de mond."

"Er moet een gezonde verontwaardiging zijn, want we mogen niet afglijden naar Cypriotische omstandigheden (Cyprus staat bekend voor matchfixing), waarmee ik niets insinueer want die Cypriotische toestanden zijn hier nog niet."