Waalse journalist: "Alliantie Eupen-Moeskroen? Is zoals Oostende-Hasselt"

di 13/03/2018 - 06:14 Bij KV Mechelen keken ze met gefronste wenkbrauwen naar de 4-0-eindscore tussen Eupen en Moeskroen. "Het is lachwekkend om te denken dat Moeskroen Eupen geholpen heeft omdat beide clubs uit het zuiden van België komen", zegt L'Avenir-journalist Jean Derycke.

"Menselijk dat men zich veel vragen stelt"

Na de beslissing in de degradatiestrijd gooien KV Mechelen en Eupen met insinuaties naar elkaar. "Toen KV Mechelen 2-0 voor stond en het 0-0 was in Eupen, dacht ik dat KV Mechelen zich zou redden", zegt Jean Derycke, journalist bij de Waalse krant L'Avenir.

"Maar op korte tijd heeft Eupen dan veel gescoord. Ik denk dat het menselijk is dat men zich veel vragen stelt bij zo’n onwaarschijnlijk scenario."

Of Eupen en Moeskroen het op een akkoordje gegooid kunnen hebben? "KVM-coach Van Wijk had dat enkele weken geleden al laten vallen", zegt Derycke. "Omdat Eupen en Moeskroen in het zuiden van het land liggen, zouden ze een alliantie vormen."

"We moesten lachen toen we dat hoorden. Eupen en Moeskroen, dat is een beetje zoals Oostende en Hasselt."

"Onbegrijpelijk dat Verdier meedoet aan verdachtmakingen"

En wat met de verdachtmakingen net na de match door KV Mechelen? "Die vloeien voort uit de emoties en de ontgoocheling", zegt Derycke. "Maar een voorzitter van een club (KVM-voorzitter Johan Timmermans) moet misschien wat terughoudender zijn."

"In het geval van Verdier is het nog onbegrijpelijker dat hij meedoet aan de verdachtmakingen, want Verdier is nog altijd eigendom van Eupen. Daarna heeft hij zich wel nog geëxcuseerd op sociale media."