Meest trefzekere tiener van Europa: Bandé doet beter dan Mbappé en Kluivert

di 05/12/2017 - 11:15 Een blik op de statistieken van Hassane Bandé maakt duidelijk waarom Ajax onverwacht snel heeft doorgedrukt om de aanvaller aan te trekken. De Burkinees scoort voor zijn leeftijd (19) niet alleen vlot, hij scoort ook vaak het belangrijke openingsdoelpunt.

KV Mechelen

Meest trefzekere tiener van Europa

Bandé is in geen tijd uitgegroeid van een nobele onbekende tot een naam die in de scoutingsboekjes over heel Europa staat genoteerd. Zijn jonge leeftijd en acht doelpunten zijn daar verantwoordelijk voor.

In de beste 10 Europese competities is er geen enkele tiener die momenteel beter doet dan de KV Mechelen-speler. Bandé laat onder meer Kylian Mbappé, Justin Kluivert en Samuel Kalu ruim achter zich.

Trefzekere tieners in Europa

Speler

Team

Goals

Leeftijd

Hassane Bandé

KV Mechelen

8

19 jaar 35 dagen

Kylian Mbappé

PSG

5

18 jaar 349 dagen

Guus Til

AZ

5

19 jaar 347 dagen

Justin Kluivert

Ajax

4

18 jaar 213 dagen

Samuel Kalu

KAA Gent

4

19 jaar 100 dagen

Zes keer maker van de openingsgoal

Een openingsdoelpunt wordt in het voetbal extra hoog ingeschat en ook op dat vlak scoort Bandé goed. Zes van zijn acht goals waren dit seizoen het openingsdoelpunt voor KV Mechelen.

In de 10 Europese topcompetities maakten alleen Jonas (8), Mauro Icardi (7) en Edinson Cavani (7) vaker het openingsdoelpunt van hun ploeg dan Hassane Bandé (6 keer).

Bandé is bovendien direct betrokken bij 45 procent van de competitiegoals van zijn ploeg (8 goals, 1 assist, Mechelen scoorde 20 keer), het hoogste percentage van alle spelers in de Jupiler Pro League dit seizoen.

Openingsgoals

Speler Team Openingsgoal
Jonas Benfica 8
Icardi Inter 7
Cavani PSG 7
Bandé KV Mechelen 6

Twee weken geleden gaf Bandé zijn eerste persconferentie

???media.video.type.mz_vod???