"Sorry dat we wat later zijn. Merci om onze stoel vrij te houden in POI"

ma 04/12/2017 - 08:06 Bij AA Gent verkneukelen ze er zich over dat ze voor het eerst dit seizoen in de top 6 staan. En Ivan Obradovic en Andy Najar schudden de hand van Sinterklaas: de opvallendjes van de Jupiler Pro League gebundeld in één artikel.

Antwerp Charleroi AA Gent Standard

"Bezoekers in thuisvakken, fans op hun ongemakken"

De fans van Zulte Waregem staken zondagavond, in de marge van het duel met AA Gent, vier repen spandoek in de lucht. "Bezoekers in thuisvakken, fans op hun ongemakken. Politie grijpt niet in, eigen fans pesten zijn ze beter in", stond er op te lezen.

De Essevee-supporters verwezen daarmee naar de bekerwedstrijd tegen Club Brugge van donderdagavond. Toen hadden tientallen fans van blauw-zwart plaatsgenomen tussen de supporters van Zulte Waregem, zeer tot ongenoegen van de thuisfans.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Antwerp-doelman verontschuldigt zich voor zijn redding

Sinan Bolat redde zondagmiddag op Sclessin een punt voor Antwerp. Uitgerekend tegen zijn ex-ploeg Standard stond de doelman paraat bij een late penalty voor de Luikenaars. Zo bleef het 1-1 en keerde Antwerp met een punt terug naar huis.

Bolat excuseerde zich na afloop bij de supporters van Standard voor zijn redding: "Ik zag wat wegwerpgebaren bij Luikse fans. Dat raakte me. Daarom die excuses, hoewel die eigenlijk niet nodig waren."

VRT ???media.video.type.mz_vod???

"Antwerp kwam hier niks doen"

Op de persconferentie van de trainers wond Sa Pinto zich behoorlijk op toen Laszlo Bölöni zei dat Standard had kunnen winnen en Antwerp had moeten winnen.

"Het is ongelofelijk dat we tegen Antwerp twee punten verliezen. Ze kwamen hier niks doen. Ze hebben geen voetbal gespeeld. Ze wachtten alleen op de tegenaanval en vertrekken met een punt", zei de coach van Standard.

VRT ???media.video.type.mz_vod???

Charleroi-fans met een hart

Charleroi kwam vrijdagavond niet verder dan 1-1 tegen KV Oostende. Voor de wedstrijd gooiden thuissupporters honderden knuffels op het veld. Die waren bestemd als Sinterklaas- en kerstcadeau voor kinderen met een beperking.

Najar geeft een hand aan de goede man

Sinterklaas was zondagnamiddag op bezoek in de fanshop van Anderlecht. Daar kwam veel volk op af. Ook spelers van de eerste ploeg. Zo had Ivan Obradovic zijn zoontje meegenomen en kreeg Andy Najar het gezelschap van vrouw, zoon én dochter.

"Sorry dat we wat later zijn"

Met een 0-1 op Zulte Waregem nestelde AA Gent zich gisterenavond voor het eerst dit seizoen in de top 6. Daar zijn ze in Gent natuurlijk zeer tevreden mee. Dat bewijzen ook de onderstaande twee tweets.