Japanner Muranaka is de nieuwe voorzitter van STVV

do 30/11/2017 - 14:54 Yusuke Muranaka is vanaf morgen de nieuwe voorzitter van STVV. Muranaka zetelde al enkele maanden in het bestuur voor DMM.com, de Japanse eigenaar van de club.

STVV

Twee weken geleden raakte bekend dat de Kanaries vanaf vrijdag 1 december volledig in handen komen van het Japanse DMM.com. Het onlinebedrijf kocht de familie-Duchâtelet helemaal uit.

Zoals eerder aangekondigd verlaat Marieke Höfte, echtgenote van Roland Duchâtelet, vanaf vrijdag de Raad van Bestuur van STVV, net als Benoit Robert. Zij worden vervangen door twee Japanners van DMM.com, Yusuka Muranaka wordt voorzitter. Muranaka zetelde al enkele maanden in het bestuur.

Robrecht Asnong en David Meekers blijven in de Raad van Bestuur. Meekers neemt de functie van gedelegeerd bestuurder op zich. Samen met algemeen manager Philippe Bormans zijn ze de verbindingspersonen tussen de Japanse eigenaar en de Sint-Truidense gemeenschap. "Zij zullen erover waken dat STVV zijn eigenheid behoudt. Ook de nauwe band met de supporters en de commerciële partners blijft een prioriteit", klinkt het.