Voorzitter KV Mechelen: "Geloven in behoorlijk resultaat tegen Anderlecht"

vr 13/10/2017 - 07:00 Na de interlandbreak is KV Mechelen-Anderlecht de zeer aantrekkelijke opener van de 10e speeldag in de Jupiler Pro League. KVM-preses Johan Timmermans: "Ik hoop gewoon dat ons puntentotaal in deze heenronde opgekrikt wordt."

KV Mechelen

"KV Mechelen kan thuis altijd iets meer"

"Ik verwacht een heel geladen en beladen duel", voorspelt Johan Timmermans bij Sporza. "KV Mechelen kan thuis altijd iets meer en de voorbije wedstrijden tegen Anderlecht waren altijd beladen. Ik denk dat we in een vol huis een zeer scherpe pot voetbal zullen zien."

Met 8 op 27 staat KV Mechelen slechts 13e. "We hebben te weinig punten behaald en je moet altijd eerst naar jezelf kijken. Maar dit KVM moet wel in staat zijn om punten te pakken tegen Anderlecht en om in de volgende wedstrijden verdere stappen te zetten."

"Ook coach Yannick Ferrera gelooft er heel hard in. Hij is er volledig van overtuigd dat we tegen Anderlecht een heel behoorlijk resultaat kunnen neerzetten. Ik denk dat we het beste mogen hopen."

"November en december zijn dikwijls onze beste maanden"

KVM-voorzitter Johan Timmermans schuift de ziekenboeg naar voren als een van de factoren voor de gemiste competitiestart. "We hebben niet de weelde van andere grote clubs om heel veel bepalende spelers te kunnen missen."

"Ik weet dat KV Mechelen altijd een moeilijk competitiebegin heeft. Maar ik weet anderzijds ook dat november en december dikwijls onze beste maanden zijn."

"Maar ik zal niet zeggen dat we in de komende matchen 12 op 15 moeten pakken. Daar kun je alleen maar je handen aan verbranden. Ik hoop gewoon dat ons puntentotaal in deze heenronde opgekrikt wordt en dat we dan met verse moed aan de terugronde kunnen beginnen."

"PO I? Zou van grote arrogantie getuigen"

Vorig seizoen greep KV Mechelen op de valreep naast een ticket voor Play-off I. Ook dit seizoen leek PO I het grote doel, maar na de eerste competitiemaanden lijkt dat een zeer moeilijke opdracht.

"We hebben nog nooit mogen proeven van die jampot en dat zouden we toch heel graag doen."

"KV Mechelen is ambitieus, maar het zou van een grote arrogantie getuigen om te zeggen dat dit KVM Play-off I zal halen."