Ferrera: "Hoop dat spelers nog geen vakantie hebben geboekt"

vr 19/05/2017 - 23:06 Met 7-0 verliezen bij je ex-club STVV. Er zijn prettigere manieren om het seizoen af te sluiten. KV Mechelen-coach Yannick Ferrera was dan ook "not amused" en dat is nog zacht uitgedrukt. "Op deze manier verliezen, daar heb ik een groot probleem mee."

KV Mechelen

"Het is gewoon schandalig"

Voor KV Mechelen werd het op Stayen een seizoenseinde in mineur. De Mechelaars werden van begin tot einde overklast. "Dit is erger dan balen, het is gewoon schandalig. Ik heb tegen de spelers gezegd dat ik hoop dat ze nog geen vakantie geboekt hebben en dat we elkaar morgenochtend om 8 uur op de club zien", reageert Yannick Ferrera.

Mogen de KVM-spelers zich nu opmaken voor een week straftraining? "We zullen zien, we gaan daarover beslissen met de staf en de club. Je hebt zoveel mooie zaken laten zien dit seizoen en dan gebeurt zoiets in de laatste match. Verliezen kan, zelfs met 4-0 of 5-0. Maar op deze manier? Daar heb ik een groot probleem mee."

"We kwamen op alle vlakken te kort. Zowel fysiek, mentaal als technisch. Dat toont aan dat als onze sterkhouders er niet bij zijn, we een groot probleem hebben."

"Kan niet zeggen: "Geniet van jullie vakantie""

"Ergens is het ook goed", gaat Yannick Ferrera voort. "We moeten hier lessen uit trekken en kijken waar we volgend seizoen naartoe willen."

"We kunnen dit niet zo laten en zeggen: "Jongens, geniet van jullie vakantie en ik zie jullie binnen vier weken." Dat mogen we niet doen, we moeten respect hebben voor ons logo en voor de club KV Mechelen."

De vakantie wordt dus nog even uitgesteld. "Iedereen had andere plannen voor morgen, ik ook. Maar we gaan nu om 8 uur samenkomen en dan zien we wel wat we doen."

???media.video.type.mz_vod???