Preud'homme: "Door de groep wordt het nu ook nog moeilijk voor plaats 2"

do 18/05/2017 - 23:41 Club Brugge zag vandaag niet alleen de titel in rook opgaan, maar door de nederlaag moet het ook vrezen voor zijn tweede plaats en het bijhorende ticket voor de Champions League. Zondag moet het winnen tegen Gent, de rechtstreekse concurrent.

Club Brugge

Club Brugge verloor met 2-1 op het veld van Oostende. Het voetbal van blauw-zwart was bij momenten niet om aan te zien. "Het is een dubbel verhaal. We begonnen heel goed. We waren baas, maar werkten niet af", vertelde een ontevreden Preud'homme.

"Toen kwamen we op achterstand. Tijdens de rust heb ik opnieuw uitgelegd wat er moest gebeuren, maar ik zag meteen dat het niet gelukt was."

"Ik heb ingegrepen en dat loonde want het werd 1-1, maar daarna slikten we een hele domme tegengoal."

"Dit is voor mij ook een desillusie. Ik ben boos en teleurgesteld. Je weet wat je spelers kunnen en ze tonen dat in het begin van de wedstrijd, maar daarna plots niet meer. Waarom? Dat is een groot vraagteken. Ja, dan moet ik andere spelers zetten."

Zondag volgt er nog een heel belangrijk duel voor Club. "Zo is het. Eigenlijk heeft de groep het zo ver gebracht dat het zondag tegen Gent toch weer moeilijk wordt voor die tweede plaats."

Denswil: "Zondag gewoon nog lekker even knallen"

Hans Vanaken: "We wilden de tweede plaats al veiligstellen. We startten heel goed en creëerden kansen, maar we waren niet efficiënt genoeg. Na een kwartier vielen we dan weg. Ook na de 1-1 had ik echt het gevoel: we gaan erover. Maar dan kregen we weer het deksel op de neus en was de veer gebroken. Nu moeten we heel goed recupereren voor zondag en nog eens alles geven wat we hebben. Dit is een kleine opdoffer, maar we zullen klaar zijn."

Stefano Denswil: "Dit is pijnlijk. We kwamen met een goed gevoel naar hier en de stand aan de rust in Charleroi gaf ons nog een extra boost. Maar de 1-2 kwam niet. Dat Anderlecht kampioen is? Het zou mooi geweest zijn als ze verloren hadden, maar daar heb je niets aan als je zelf niet wint. Het is zo. Zondag moeten we gewoon lekker weer even knallen voor die tweede plaats."

Timmy Simons: "We hebben onze momenten niet gepakt vandaag. Nu wordt het zondag alles of niets voor die tweede plaats. Dat hadden we natuurlijk graag anders gezien. Dat Anderlecht kampioen is? Ja, het is niet anders."